Se deschide sezonul estival la Geoagiu-Băi

Magdalena Şerban

Mâine se dă startul la distracţie, prin deschiderea oficială a noului sezon estival din Staţiunea Geoagiu-Băi. Weekendul se anunţă plin de evenimente, numai bune pentru petrecerea mini-vacanţei de 1 Mai. Acestea sunt organizate de UAT Oraşul Geoagiu şi Complexul Băile Daco-Romane, în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Economico Socială a Judeţului Hunedoara şi Asociaţia Sara Maria Vest din Deva.

„Seară ardelenească“ cu intrare liberă
„Deschiderea va avea loc mâine, la ora 14, pe platoul din faţa ştrandului, acolo unde se va începe cu oficierea unei slujbe de Tedeum, urmată de salutul oficialităţilor care vor dori să ni se alăture. La ora 15, Ansamblul «Germisara»  al Casei de Cultură «Ion Budai Deleanu» din Geoagiu va susţine un scurt recital, iar mai apoi, la ora 15:30 se va face un tur de forţă al Complexului, care îşi va deschide porţile pentru sezonul estival 2017. De la ora 21, la Hotel Ceres urmează «Seară ardelenească», intrarea fiind liberă pentru toţi cei interesaţi să petreacă pe muzica live a invitaţilor speciali. Vă aşteptăm cu mare drag”, a spus Vasile Cărăguţ (foto), primarul oraşului Geoagiu.

Ştrandul, pregătit pentru vară
Tot începând de mâine, ştrandul din Geoagiu-Băi va fi pus la dispoziţia turiştilor. Pe parcursul zilei, intrarea va fi gratuită pentru toată lumea, iar în restul sezonului, tarifele practicate rămân la nivelul celor de anul trecut, adică 15 lei pentru copii şi pensionari şi 20 de lei pentru adulţi. Pasionaţii de bălăceală au la dispoziţie trei bazine cu apă termală: un bazin mic cu adâncimea de 1,6 metri (acoperit cu un balon), un bazin a cărui adâncime este de la 1,6 metri la 3,8 metri şi bazinul olimpic, singurul din Transilvania, de 2,4 metri adâncime, ce va fi pus în funcţiune după 15 iunie. Acestora li se adaugă un mini bazin de 50 de cm adâncime, destinat exclusiv celor mici. Alt aspect important este că în luna mai, şezlongurile sunt oferite din partea casei, pentru o şedere cât mai plăcută. În total, să tot fie vreo 800 de şezlonguri gratuite şi 130 de cabine. De altfel, numărul şezlongurilor este în creştere, în plin sezon urmând să ajungă la 1.500. De asemenea, şi în acest an, copiii se pot bucura de spaţii de joacă special amenajate, iar mâncarea poate fi savurată în cadrul unei linii moderne de autoservire, a restaurantului, a terasei dacice, a fast-food-ului sau a pizzeriei, toate aflate în perimetrul Complexului.

Anda Adam, Krypton şi Teo Band, în concert live
În ce priveşte seara de sâmbătă, începând cu ora 22, în incinta bazinului acoperit din cadrul Complexului Băile Daco-Romane va avea loc o sesiune de pool party, ce vine la pachet cu ultimele hituri, concursuri şi foarte multe elemente surpriză. Tariful de intrare este de 15 lei, iar rezervări se pot face la numărul de telefon 0761-229.766. Organizatorii spun că atât costumul de baie, cât şi cheful de distracţie sunt obligatorii. Duminică, de la ora 19, atmosfera estivală îşi reintră în drepturi, sezonul muzical aducând-o în prim plan pe Anda Adam, care va susţine un concert live pe platoul din faţa ştrandului. Acesteia i se vor alătura formaţia Krypton şi Teo Band. Nu se percepe bilet de intrare la eveniment. Prima zi a lunii mai, cea de luni, le promite iubitorilor cântecului tradiţional o sesiune de ,,Folclor de pe Valea Geoagiului”, Hotelul Ceres fiind, din nou, gazda unor artişti populari autohtoni.
Promovare prin acţiuni tematice
„În timp, vrem să dezvoltăm circuitul turistic zonal, să permanentizăm serviciile şi să fie depăşit caracterul sezonier pentru care staţiunea era renumită, pe vremuri. Neavând industrie la activ sau o altă activitate notabilă de producţie, şansa noastră reală este aceea de a încuraja şi de a aduce la un nivel superior potenţialul istoric şi turistic al locurilor. Ca o noutate, mai trebuie spus că, începând cu acest an, agenţii economici din staţiune beneficiază de un total de 7.000 de bilete de acces în ştrand, la tariful de 13 lei per bilet, în loc de 20 de lei. Acestea sunt puse la dispoziţia turiştilor care se cazează la unităţile respective, ca parte integrantă a unui sistem de bonificaţii. În acest mod, se creează un pachet complet de servicii, mai exact de cazare plus divertisment. De asemenea, Complexul Băile Daco-Romane va asigura prezenţa unor invitaţi de marcă din sfera muzicală, pe timpul weekend-urilor, tot în ideea de a atrage cât mai mulţi vizitatori. Şi noi, administraţia, am pregătit pe parcursul întregului an, o serie de evenimente menite să creeze un pol de petreceri pentru hunedoreni. Aş aminti întâlnirile cu Fiii satului (Renghet: 4-5 iunie, Mermezeu-Văleni – iulie, Băcâia – august), Zilele Oraşului Geoagiu – 14-15 august, Campionatul Naţional de Backgammon – 8-10 septembrie şi multe altele”, a mai arătat primarul oraşului Geoagiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.