Şcoli pregătite pentru elevi. Dar nu toţi vor ajunge în bănci!

Valea Jiului este aproape în întregime în scenariul galben, cu cazuri de îmbolnăviri de Covid-19 de până în 3 la mie, ceea ce face ca nu toţi elevii să poată începe cursurile fizic.
Situaţia este întâlnită la Petroşani, Petrila, Vulcan şi Lupeni, unde doar şcolarii din clasele I, IV, VIII şi XII, se întorc în bănci, ceilalţi continuând cursurile în sistem on-line. ”Am avut o întâlnire on-line cu di­rec­torii unităţilor de învăţământ din Petroşani pentru a pune la punct ultimele detalii legate de începerea şcolii. Conform unei hotărâri, revenirea fizică în şcoli depinde de cele două scenarii – scenariul verde însemnând o rată de infectare mai mică sau egală cu 1, iar scenariul galben – rată de infectare de la 1 până la 3 la mie. Deoarece Petroşaniul este în scenariul galben, de luni vor reveni fizic în şcoli elevii din clasele I, IV, VIII şi XII”, precizează primarul municipiului Petro­şani, Tiberiu Iacob Ridzi.
Personalul medical, va face trierea elevilor care se reîntorc în bănci, iar administraţiile locale vor asi­gura materialele de protecţie, cum sunt măş­tile şi dezinfectanţii. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.