Şcoala părăsită va avea o utilitate

Cristina Ghenea

Deşi este situată în centrul municipiului Hunedoara, în Şcoala Generală nr. 1, clopoţelul nu a mai sunat de mai bine de doi ani. A fost părăsită, în urma reorganizării activităţii de învăţământ, şi nimeni nu i-a mai trecut pragul de atunci. Curând, însă, imobilul şi-ar putea găsi o nouă utilitate, devenind sediul agenţiei locale a AJOFM Hunedoara.
Aleşii locali din municipiul de pe Cerna au votat pentru schimbarea destinaţiei acestei şcoli, după ce reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au solicitat preluarea spaţiului, pentru amenajarea sediului agenţiei locale. „Municipiul Hunedoara este singura localitate din judeţ în care nu avem săli pentru organizarea cursurilor de calificare. De aceea, ne dorim să preluăm această şcoală, în care să putem muta atât sediul Agenţiei Locale, cât şi arhiva, şi să amenajăm şi săli în care să poată fi susţinute cursurile pentru calificarea şi reconversia profesională a şomerilor“, a precizat Vasile Iorgovan-Velichi, directorul AJOFM Hunedoara. Singurul pas care mai trebuie făcut pentru schimbarea destinaţiei acestei instituţii este ca reprezentanţii Ministerului Educaţiei să îşi dea, şi ei, acordul.

2 comentarii la „Şcoala părăsită va avea o utilitate”

  1. Foarte bine. Decat sa ramana nefolosita cladirea mai bine asa. O cladire sau un lucru in general am observat ca se degradeaza mai repede daca sunt nefolosite.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.