Sport

Scandalul Amalia Puflea a ajuns în Parlament

Continuă scandalul provocat de gimnasta Amalia Puflea (foto) și de mama acesteia, după ce sportiva de 16 ani a amenințat că, dacă nu va fi luată de la Deva, se va arunca de la etaj. Asta, după ce tocmai s-a întors de la Europenele de junioare de la Munchen, cu medalii.

 

Doar la Dinamo

După nenumărate acuze, unele credibile până la un anumit punct, după plângeri pe la ministerul de re­sort și fără a se accepta ideea de a lucra o perioadă la clubul de unde a fost lansată, CSS Bârlad, gimnasta și mama ei au ajuns cu jalba la Comisia parlamentară din Parlament. Unde au precizat din nou că sportiva vrea să se pregătească…numai la Dinamo, cu anumiți antrenori. E dreptul ei să se pregătească oriunde dorește, spun și eu, ca și jurnalist, dar trebuie res­pec­tate niște condiții de transfer, stabilite de un for federal, cu care mama fetei nu a dis­cu­tat. Iar ci­neva cu si­gu­ran­ță că stâr­­­neș­te apele în zona gim­­nasticii.
Membrii co­mi­siei au decis astfel să de­clan­şeze pro­cedura pe­nală, să fie făcute cercetări în această cauză și să se găsească repede vi­no­vații. Nimeni însă nu spune că, încă înainte de Campio­na­tele Europene de la Munchen se aflase despre intenția de plecare a fetei la clubul din București, ca ur­mare a insis­tenței unor antrenori care nu mai aveau gim­naste de lot. O altă gim­nastă de la Deva era și a­ceasta curtată pen­tru… un trans­fer pe ușa din dos. Tot la Dinamo…
Acuzații nefondate
Sper ca parlamentarii din județul Hunedoara să găsească și ei posi­bi­litatea de a sta de vorbă cu unii dintre cei acuzați, antrenori, colege ale gim­nastei, mama fetei (poate o întreabă cineva de ce o lungă perioadă de timp nu și-a vizitat fata aflată în canto­na­ment la Deva, dacă ea a vorbit cu antrenorii și cu profesorii, dacă știa de problemele ridicate de fata ei?). Mai mult, trebuie aflat de ce fata acuză școa­la din Deva de faptul că a primit mân­care puțină deși există nutrițio­nist care știe ce să ceară pentru masa gim­nastelor, de ce a declarat că nu a fost căldură în sală, deși există dovezi că în luna februarie, martie în sală a fost căldură și nu era nevoie să se pre­gă­tească în condiții dificile și în frig. Sau aceste condiții or fi fost doar pen­tru ea?
Mai zic una…se întreabă cineva dacă gimnasta Amalia Puflea, multiplă cam­­pioană națională, euro­peană, câș­ti­gă­toare pe merit a mai multor me­dalii la com­pe­tițiile in­ter­na­țio­nale și a unor sume de bani ca urmare a acestor re­zultate, mai vrea sau nu mai vrea să facă gimnastică? Și dacă vrea, de ce numai la Dinamo? Și la Deva sunt antrenori buni, care au în pal­ma­res medaliate la competițiile in­ter­­naționale…
(N. Gavrea)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

6 ore ago