Categories: Sport

Gimnasta Amalia Puflea, din Bârlad, scandal la Deva! Fata amenință cu sinuciderea!

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, declarând că este terorizată de comporta­men­tul agresiv, atât verbal, cât și fizic, al antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean, scrie voceanouă.

Vrea să se transfere la Dinamo
Mama copilei, Elena Onel, din Bârlad, n-a mai rezistat presiunii și a plecat spre Deva joi seara pentru a o recupera și o aduce acasă. Bârlădeanca Amalia Puflea, membră a lotului național de gimnastică, campioană și vice cam­pioană europeană, nu vrea să renunțe la cariera sportivă în urma abuzurilor suferite. Mama ei spune că fata vrea să continue în gimnastică și să se trans­fere la CS Dinamo. Mama copilei a acordat un interviu pentru Prosport, în care acuză FR de Gimnastică, condusă de Carmencita Constantin, că acoperă cu bună știință toată teroarea de la Deva și nu-i permite să plece în altă parte. ProSport a solicitat imediat in­tervenția de urgență a Ministerului Sportului pentru a elucida ce se în­tâmplă la Deva și pentru a face in­ves­tigații su­pli­men­tare. Iată de­clarația Elenei Onel, dată pentru www.prosport.ro.
„Ne pornim s-o luăm, noi suntem din Bârlad și mergem la Deva. Problemele au început de când domnii antrenori au început să se poarte foarte urât cu majoritatea fetelor, nu știu dacă și ceilalți părinți au curajul să vorbească. Cert e că eu am ajuns la limită… Nu se poate așa ceva! Copilul meu m-a anunțat azi, printr-un sms, că, dacă nu vin s-o iau, se aruncă de la geam Au început să vorbească urât cu ea, s-a ajuns la bătăi… a zis că ea nu se mai simte confortabil acolo și am cerut transferul la Dinamo. O presează din toate punctele de vedere. De mâncare nici nu mai spun, dar aia nici nu contează acum. S-a ajuns însă prea departe, s-a ajuns la bătăi, la injurii, la jignirea familiilor și la amenințări. Ca să-i spui copilului că e maimuță cră­cănată, că pune cartofii pe ogor cu fundul. Expresii gen morții mă-tii, au forțat-o să concureze cu pi­cioarele pline de sânge, țâșnin­du-i sângele… Iar dom­nul Lucian
m-a sunat să-mi spună că da­to­rită lor a luat medaliile res­pective”, a declarat Elena Onel pentru Prosport.
Surse de încredere spun că mama fetei nu are cus­todia ei, cel care ocupă de ea fiind tatăl!

Custodia fetei
La Bârlad, problemele cu care se confruntă Amalia Puflea, cam­pioana de aur a gim­nas­ticii lo­cale, aflată acum în lotul național la Deva, sună cu to­tul altfel decât cele spuse de mama fetei. „Lucrurile nu stau chiar asa. Sunt cu totul diferite în cazul Amaliei Puflea. Doamna Onel a început să facă o campanie de captație a co­pi­lului, de când acesta a obținut re­zul­tate excepționale pe plan național și internațional fiind vorba de bani. Face tot felul de campanii me­diatice, ca să o ajute la obținerea custodiei totale a copilului! Chiar și antrenorii fetei, cei de la Deva, vă pot confirma că pe mama fetei au văzut-o prima oară în acest an, la Izvorani, deși copila este acolo în pre­gătire de acum patru ani! Mai mult, tot antrenorii ei vă pot confirma că Amalia nu putea pleca la competițiile interna­țio­nale pentru că ea nu dădea semnă­tură pentru fată, iar tatăl a obținut Ordonanță Peședințială ca să poată pleca la competiții!”, a precizat o sursă demnă de încredere, care ne-a rugat să nu îi dăm numele.
Cu un total de trei medalii de aur și una de argint, gimnasta Amalia Puflea (15 ani), din Bârlad, a devenit cea mai valoroasă sportivă din delegația României de la Festivalul Olimpic al Ti­neretului European (FOTE), desfășurat în Slovacia. Aceasta a cucerit aurul cu echipa și în finalele de la bârnă și sol și argintul la individual compus. Trebuie spus și că Amalia Puflea continuă să reprezinte Bârladul în competiții, deși, de aproape patru ani, face parte din Lotul Național de Junioare al României, ce se pregătește la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor (CNOPJ) de la Deva. Totodată, sportiva face parte din programul „Țară, țară, vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Belu și finanțat de OMV Petrom.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bujoara, văcuța norocoasă salvata de pompieri

Ce au făcut colegii noștri brădeni de Sfântul Andrei?, informeaza pompierii hunedoreni. “De cum s-a…

2 zile ago

Ziua Națională a României

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara - Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat…

4 zile ago

MESAJ 1 DECEMBRIE

În urmă cu 104 ani, la 1 decembrie 1918, România s-a născut sub semnul unității…

4 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că este o bătaie de joc într-o instituție de pe la noi, unde…

5 zile ago

Bulina albă

George Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că institutul de cercetare pe care-l conduce…

5 zile ago

Bulina neagră

Vasile C., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru act sexual cu o…

5 zile ago