Categories: ActualitateFlash

Scandal şi boicot la votarea preşedintelui CECCAR Hunedoara

Sorina Popa

Votarea preşedintelui filialei CECCAR Hunedoara este, se pare, o misiune extrem de grea. Asta, pentru că, deşi a început în 13 martie 2018, procesul alegerii unui nou preşedinte nu s-a finalizat ieri, ci a fost prelungit cu încă două zile, pentru a avea numărul necesar de votanţi.

Trei candidaţi neacceptaţi
Maria Mornea (foto), preşedintele filialei Hunedoara a CECCAR, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că votul se desfăşoară între 13 şi 16 martie 2018, fiind nevoie să îşi exprime opţiunea 30 la sută din numărul membrilor cu drept de vot din CECCAR Hunedoara. Dosarele de candidatură ale lui Anca Vitez, Viorica Lugojan şi Caius Apostu au fost respinse pentru a treia oară.
Trebuie spus că experţii contabili se chinuie să-şi aleagă un nou preşedinte de un an de zile, toate alegerile eşuând până acum. Însă, luna asta expiră mandatul Mariei Mornea de la şefia filialei, ea nemaiputând candida deoarece are deja două mandate la activ. În aceste condiţii, în cursă a rămas doar senatoarea PNL Carmen Hărău. Acest lucru a produs însă multă nervozitate printre membrii CECCAR Hunedoara. Unii au stat lângă urna de vot, reuşind să-i sperie pe votanţi, poate chiar să-i ameninţe, susţin surse din filială. Cu alte cuvinte, s-a făcut contracampanie senatoarei Carmen Hărău, deşi cei trei respinşi la concurs nu au acţionat în instanţă de un an de zile, de când şi-au depus pentru prima dată candidaturile, deciziile comisiei respective.

Şi-au luat concediu
Sediul CECCAR din Deva este, aşadar, în aceste zile un loc plin de încărcătură negativă. Surse din filială susţin că unii membri au venit să voteze dar nu au putut, pentru că una dintre candidatele respinse stătea acolo şi făcea scandal, oamenii părăsind locul, urmând să revină să voteze. Unii angajaţi de la sediu şi-au luat chiar concediu pentru că nu rezistă stresului şi scandalului la care sunt nevoiţi să asiste în aceste zile. Una peste alta, pentru că au votat puţini în cele două zile, acţiunea a fost prelungită până vineri, inclusiv.
Senatoarea Carmen Hărău, singura candidată la preşedinţia CECCAR Hunedoara, soseşte astăzi la sediu ca să voteze, fiind la muncă în Parlament până acum. Vom vedea, la finele săptămânii, dacă experţii contabili din judeţ vor reuşi să-şi voteze preşedintele.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

23 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

23 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

23 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

23 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

23 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

23 de ore ago