Scandal pe tema patinoarului între fostul şi actualul primar al Devei: Mircia contraatacă, Petru ripostează!

Sorina Popa

Disputa pe tema patinoarului de sub Cetate, dintre Primăria Deva şi firma care îl are în concesiune, a luat o nouă turnură. La bătaie a intrat fostul primar al Devei, deputatul Mircia Muntean (foto stânga), care într-o conferinţă de presă, a lansat un contraatac la declaraţiile actualului primar, Petru Mărginean (foto dreapta). Cu acest prilej, fostul primar a lansat şi alte acuzaţii la adresa succesorului său la cârma municipiului reşedinţă de judeţ.

„Locuri de joacă la preţuri de 100.000 de euro”
„După ce Petru Mărginean i-a catalogat pe mulţi ca fiind traseişti, acum, el s-a înscris în PNL, după ce a fost preşedintele PC Hunedoara. De doi ani, de când se află la cârma Primăriei Deva, nu l-am criticat niciodată. I-am lăsat 100 de miliarde de lei în contul instituţiei, când am plecat de la primărie. Dar, după cum se vede, Mărginean are un limbaj dublu. A aşteptat să fie arestat Voiculescu (n.r. – Dan Voiculescu, fondatorul PC), ca apoi, ca un laş, să treacă în barca PNL”, a declarat Mircia Muntean în conferinţă de presă.
Fostul primar al reşedinţei de judeţ l-a atacat pe actualul edil-şef şi pe tema locurilor de joacă pentru copii, dar şi cu alte lucruri. „Nu era bine, când eram eu primarul Devei şi făceam locuri de joacă pentru copii cu 15.000 de euro spaţiul respectiv. Acum, Mărginean face cu 100.000 de euro un loc de joacă. Timp de şase ani, Petru Mărginean a fost conectat la banii publici prin societăţile şi organizaţiile pe care le-a condus. Actualul primar al Devei a distrus echipa de fotbal, deşi mă acuza pe mine că nu fac nimic pentru fotbalul devean. Fântâna arteziană din faţa Casei de Cultură a criticat-o. La fel şi construcţia Aqualand-ului. A ştiut însă să ia banii de pe sediile fostei sale firme, Simako, pe care a primit zeci de miliarde de lei”, a declarat deputatul Mircia Muntean.

„Patinoarul a costat doar 150.000 de euro”
Primarul Devei, Petru Mărginean, a declarat recent că patinoarul de la poalele Cetăţii a costat peste 400.000 de euro, deşi cel mai scump patinoar se ridică la 150.000 de euro. Firma care administra patinoarul şi Primăria Deva se află în proces, după ce contractul respectiv a fost anulat.
În legătură cu această problemă, Mircia Muntean a declarat, în conferinţa de presă, că „patinoarul a costat doar 150.000 de euro. Degeaba vorbeşte primarul, fiindcă vorbeşte  în necunoştinţă de cauză. El are ce are cu Mircia Muntean. Nu poate dormi noaptea din cauza mea. Dacă voi candida, din nou, la Primăria Deva în 2016? Nu pot opri speculaţiile care se fac pe marginea acestui subiect. Voi anunţa din timp care sunt planurile mele pentru alegerile din 2016”, a declarat fostul primar al Devei.

„Acesta a eludat adevărul”
Imediat după conferinţa de presă amintită, Primăria Deva a trimis un comunicat de presă, în legătură cu situaţia patinoarului de la poalele Cetăţii.
„În anul 2009, Primăria municipiului Deva a suportat de la bugetul local contravaloarea realizării investiţiei Patinoar Municipiul Deva, de la poalele Cetăţii, la suma de 1.842.269,30 lei, echivalentul a 438.635 euro, pe o durată de funcţionare de 480 luni. Într-o conferinţă de presă, din data de 10.10.2014, fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, a declarat că valoarea patinoarului a fost de 145.000 euro, echivalentul a 614.089 lei, o sumă de trei ori mai mică decât cea reală. Acesta a eludat adevărul cu scopul de a se dezvinovăţi, diminuând adevărata valoare cu care este înregistrat în contabilitate obiectivul de investiţii Patinoar Municipiul Deva”, se arată în comunicatul Primăriei Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

o zi ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

2 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

2 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

2 zile ago