Categories: EvenimentFlash

Scandal de scandal pe centura Devei

Carmen Cosman

După ce a fost găsit pe mijlocul străzii, noaptea, într-o stare de surescitare euforică, de către un echipaj al Poliţiei Locale şi dus la Poliţia Deva, Călin Firuţă, un dealer Vodafone din municipiul reşedinţă de judeţ, susţine că a fost agresat de poliţiştii locali, inclusiv de către şeful Poliţiei Locale Deva, Alin Rădoane (foto). La rândul său, Rădoane spune că, de fapt, cel bătut a fost el, în timp ce autoturismul poliţiei a fost avariat de Firuţă.

Au chemat în ajutor poliţiştii adevăraţi
Scandalul a avut loc sâmbătă noaptea, în jurul orei 1.30. La acea oră, Poliţia municipiului Deva a fost sesizată prin dispeceratul Poliţiei Locale Deva, cum că, pe Calea Zarandului, un bărbat tulbură ordinea şi liniştea publică. Practic, poliţiştii locali au cerut sprijinul celor de la Poliţia Municipală ca să intervină. Mai exact, potrivit unor martori, Călin Firuţă s-ar fi aflat în mijlocul drumului, de unde ar fi lovit cu picioarele toate maşinile care treceau pe acolo, profitând de faptul că se circulă cu viteză redusă. Pe lângă bărbat, care era însoţit de fiul său, Alexandru, a trecut un echipaj al Poliţiei Locale, care, văzând situaţia, a încercat să-l determine pe Firuţă să plece din mijlocul drumului. Şi de aici a început şi scandalul.
În urma solicitării poliţiştilor locali, un echipaj al Poliţiei municipiului Deva s-a deplasat la faţa locului, dar în momentul în care patrula de siguranţă publică a ajuns pe Calea Zarandului nu a mai găsit pe nimeni. În schimb, potrivit comunicatului emis de IPJ, după circa cinci minute, la sediul Poliţiei municipiului Deva, s-a prezentat patrula Poliţiei Locale, care i-a adus pe Călin Firuţă şi pe fiul său acestuia, Alexandru.

S-au reclamat reciproc de agresiune
Cum au ajuns la poliţie, cei doi bărbaţi au declarat că au fost agresaţi de către unul dintre poliţiştii locali, respectiv şeful instituţiei, Alin Rădoane, iar Firuţă senior a anunţat că îşi rezervă dreptul de a depune plângere împotriva acestuia pentru comiterea infracţiunii de lovire, în termenul legal de 60 de zile, după ce i se va elibera certificatul medico-legal. Dar şi reprezentanţii Poliţiei Locale au depus o plângere împotriva lui, pe motivul că acesta ar fi agresorul. Poliţiştii locali susţin că, de fapt, în timpul intervenţiei, acesta i-a lovit şi a fisurat geamul portierei dreapta spate a autoturismului din dotare.
„În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi distrugere. Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, se mai preciza în comunicatul de presă al Poliţiei.
Contactat de noi, şeful Poliţiei Locale Deva, Alin Rădoane, s-a abţinut de la comentarii şi a precizat doar că „Poliţia cercetează acest caz. Am depus deja o plângere pentru ultraj şi distrugere a unui autoturism al poliţiei”. L-am contactat telefonic şi pe Călin Firuţă, dar acesta, aflând cine suntem şi despre ce este vorba, a refuzat să mai vorbească. Aşa că, deocamdată, luăm de bună declaraţia acestuia, cuprinsă în comunicatul Poliţiei: că  îşi rezervă dreptul de a depune plângere împotriva poliţiştilor locali pentru comiterea infracţiunii de lovire, în termenul legal de 60 de zile, după ce i se va elibera certificatul medico-legal.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Politistii comunitari...cine naiba se uita in gura lor...mint de ingheata apele,,,,,iar alin radoane....e boul care conduce ciurda

  • citez "În ceea ce îl priveşte pe Călin Firuţă, el este cercetat pentru violarea secretului corespondenţei şi divulgarea secretului profesional şi riscă până şa 3 ani de închisoare."

  • De ce trebuie sa fi batut daca esti baut,nu poti fi imobilizat si dus la spital,pentru tratament de trezire,de ce trebuie sa i se mai faca dosar penal de ultraj daca el a fost cel batut,asa se procedeaza in politie dupa 13 ani de reclamatii,nu va este rusine,politist cu legitimatie de interlop de la stat.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

11 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

11 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

11 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

11 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

11 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

11 ore ago