Sat medieval în municipiul Deva?

02-sat-medievalTimp de două zile, în 13 şi 14 octombrie, Kollar Laszlo, un investitor maghiar,  s-a aflat la Deva, unde s-a întâlnit cu viceprimarul municipiului Răzvan Mareş pentru a găsi o soluţie de colaborare. Totodată s-a vorbit despre tehnicile de atragere a turiştilor, oferind detalii despre proiectul dezvoltat în Ungaria, pe care l-a demarat cu 20 de ani în urmă, într-un loc în care erau doar nişte clădiri degradate şi abandonate.
Parcul Medieval „Puchner” din localitatea Bikal, situat la 190 de kilometri de Budapesta este vizitat de 20.000 de turişti săptămânal, dintre care 5.000 petrec aici mai mult de o noapte. Complexul turistic are două componente Satul Medieval, Oraşul Medieval şi un hotel cu centru SPA, săli pentru conferinţe şi spaţii de cazare, toate fiind decorate cu elemente medievale. În ansamblul său, obiectivul turistic a fost gândit în aşa fel încât să ofere vizitatorilor o vacanţă interactivă, aceştia fiind invitaţi să participe la viaţa satului medieval. Turiştii pot face un tur al atelierelor meşteşugăreşti medievale, în care pot să confecţioneze  diverse obiecte specifice perioadei, de la coşuri împletite, turtă dulce şi pâine coaptă, până la piese confecţionate în atelierul fierarului. Şi, pentru ca atmosfera de epocă să fie completă, vizitatorii au posibilitatea să închirieze costume medievale cu care să se îmbrace în timpul petrecut în satul din complexul turistic. Investitorul maghiar a mai subliniat că turiştii zilelor noastre nu sunt atraşi doar de exponate, ci de senzaţii, acestea fiind amintirile cu care pleacă dintr-o vacanţă.
Referindu-se la proiectul pe care ar urma să-l dezvolte la Deva, Kollar Laszlo a arătat că satul medieval ar putea fi construit în doi ani de zile, suprafaţa de teren necesară fiind între trei şi cinci hectare. Banii necesari pentru construirea obiectivului turistic ar ajunge la suma de 800.000 de euro. (N.Bumbac)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.