Sat de vacanţă la Petrila, pentru domeniul schiabil Şureanu

Maximilian Gânju

Regiunea Lunca Florii, o zonă deosebit de frumoasă din Cheile Tăii, riscă să ajungă în situaţia Staţiunilor Straja şi Parâng, în ceea ce priveşte amenajarea teritoriului, dacă nu există un plan urbanistic.

În zonă există câteva cabane, iar edilii vor ca viitoarele construcţii să respecte un plan, astfel încât să poată fi realizat un sat de vacanţă. ”Noi am cerut Guvernului României şi Romsilva să ne transfere drumul Taia-Auşelu, pentru că pe acest drum vom avea şi accesul spre viitoarea staţiune turistică Şureanu. Pentru această staţiune facem demersuri de mai mulţi ani, iar dacă avem drumul putem face multe. La Lunca Florii sunt vreo şapte cabane acum, iar una dintre ele este cuprinsă într-un circuit de tabere pentru elevi. Dacă reuşim să facem domeniul schiabil, acolo în acea zonă ridicăm un sat de vacanţă. La Lunca Florii am vrea să fie locurile de cazare, de parcare, tot ce este nevoie. Categoric nu vrem să se construiască haotic acolo, iar acum lucrăm la PUZ, să cuprindem zona în intravilan şi să avem control. Realizăm şi un proiect pe fonduri europene pentru a extinde iluminatul public din Taia până în acea zonă”, a declarat Vasile Jurca (foto), primarul localităţii Petrila.
În acest moment se lucrează la instalarea unei linii electrice care să asigure alimentarea cu energie a construcţiilor din Lunca Florii. Investiţia este derulată de un furnizor de energie electrică şi merge greu din cauza numeroaselor avize, a mai explicat edilul şef al localităţii.Viitoarea staţiune montană Şureanu-Petrila este cuprinsă şi în masterplanul pe turism al Ministerul Turismului. Chiar dacă-şi doresc staţiune de schi, anul trecut, edilii din Petrila au reziliat parteneriatul încheiat în urmă cu mai mulţi ani cu SC SKI Şureanu SRL, societate care administrează domeniul schiabil. Parteneriatul prevedea extinderea domeniului schiabil pe raza teritorială a Petrilei. Investiţia urma să fie suportată de investitorul privat, administraţia locală de la Petrila trebuind doar să pună la dispoziţie terenul necesar pentru construcţia pârtiilor şi a telescaunului. Înţelegerea a căzut din cauză că primăria trebuia să plătească taxele necesare pentru scoaterea din fondul forestier a circa 30 de hectare de pădure iar suma necesară ar fi sărăcit bugetul local.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

4 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

4 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

4 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

4 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

4 ore ago