Sãptãmâna Tineretului în judeţul Hunedoara

  Magdalena Şerban

În perioada 22-28 septembrie, în judeţ se va desfăşura, din iniţiativa şi în organizarea TSD, „Săptămâna Tineretului din judeţul Hunedoara”, acţiune prevăzută a se derula în toate localităţile urbane hunedorene.

Iniţiativă extinsă la nivel judeţean
Evenimentul din acest an se vrea a fi o adevărată desfăşurare de forţe, în condiţiile în care anul trecut s-a rezumat doar la Valea Jiului. „Acţiunea se va desfăşura în 14 oraşe din judeţ şi vizează peste 10.000 de participanţi şi alte câteva mii de beneficiari, indiferent dacă sunt membrii formaţiunii noastre politice sau simpli simpatizanţi. Ţinând seama de faptul că anul 2011 a fost Anul European al Voluntariatului, iar 2013 a fost Anul European al Cetăţenilor, an în care TSD Hunedoara a demarat proiectul „Săptămâna Tineretului în Valea Jiului“ ce a avut un real succes, ne dorim să implementăm programe de succes şi la nivel judeţean. Prin această acţiune se urmăreşte sublinierea rolului important pe care tinerii îl au în societate, oferindu-le şansa de a interacţiona şi de a se implica în proiecte comune, în vederea consolidării ideii de apartenenţă la spaţiul comunitar”, a subliniat Dacian Ciodaru, preşedintele Organizaţiei Judeţene a TSD Hunedoara.

Măsuri luate de Guvern pentru tineri
Liderul tinerilor social-democraţi hunedoreni a ţinut să precizeze principalele măsuri luate de Guvernul PSD, care vin în sprijinul tinerilor.
„Amintim mai întâi Legea Voluntariatului, care este prima lege propusă de TSD şi care va ajuta mii de tineri. Datorită ei, pentru prima dată în România, voluntariatul este recunoscut ca experienţă profesională şi reprezintă un avantaj in căutarea unui loc de muncă.
În ce priveşte măsurile implementate de Guvernul Ponta şi programele prin care sunt subvenţionate locurile de muncă pentru tineri, amintim faptul că firmele mici si mijlocii care creează locuri de muncă beneficiază, din iulie, de subvenţii la angajarea tinerilor,  respectiv de 900 de lei pentru un absolvent de liceu si de 1.300 de lei pentru unul de facultate, pentru o perioadă de 6-12 luni. Pentru companiile care creează minimum 20 de locuri de muncă, statul va plăti jumătate din valoarea totală a cheltuielii salariale. De asemenea, statul va suporta, timp de un an, contribuţiile sociale datorate de firme care angajează pentru minimum 2 ani, tineri cu vârsta de până în 25 de ani.
De asemenea, mai trebuie amintite programul Prima Casă, acordarea de burse pentru studenţii cu rezultate excepţionale şi pentru medicii rezidenţi, programul ANL în rate, programul de Internship al Guvernului, „Garanţii pentru tineri” şi multe altele”, a arătat preşedintele TSD Hunedoara.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.