Şcoală politică, la Costeşti, pentru tinerii social-democraţi din judeţ

received_10207524779617196Sâmbătă şi duminică, la Costeşti, a avut loc o întrunire a tineretului social-democrat hunedorean, în cadrul căreia s-au desfăşurat trei seminarii tematice. Obiectivul şcolii politice organizată de TSD Orăştie este acela de a forma şi pregăti tineri pentru o viitoare carieră în administraţie şi politică. La eveniment au luat parte invitaţi din întreg judeţul, printre care s-au numărat preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, reprezentanţi ai administraţiilor publice locale şi judeţene, parlamentari.
„Primul seminar a implicat discuţii pe baza administraţiei publice şi a legislaţiei din România, cel de-al doilea a inclus tehnici de comunicare, iar cel de-al treilea a pus pe tapet tehnici de campanie electorală. La primul seminar au fost prezenţi primari, viceprimari şi consilieri, care au exemplificat diverse proiecte locale. Preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa stabilirii priorităţilor în administraţie. Liderul judeţean al TSD, Dacian Ciodaru, şi preşedintele TSD Orăştie, totodată viceprimar al aceluiaşi municipiu, Alin Ţambă, au subliniat importanţa implicării tinerilor în politică şi în administraţie, încurajând sprijinirea acestora pentru a ajunge factori de decizie.
Cel de-al doilea seminar a reunit jurnalişti din întreg judeţul, care au reliefat relaţia dintre mass-media şi politicieni, salutând dorinţa tinerei generaţii de a se implica în politică şi recomandând să se înveţe din greşelile seniorilor, astfel încât să se evite repetarea lor. Seminarul cu numărul trei a avut ca obiectiv comunicarea realizată cu cetăţenii prin reţelele de socializare şi mediul online. Preşedintele PSD Cluj, Horia Nasra, a pus accentul pe importanţa portalurilor locale de ştiri în  comunicarea proiectelor, secretarul executiv al PSD Hunedoara, Radu Barb, a dezvoltat subiectul organizării staff-ului de campanie ca o cheie a succesului în politică, iar eu am prezentat politica centrală ca sprijin pentru administraţia locală”, a afirmat Natalia Intotero, deputat PSD în Colegiul nr. 2 Simeria – Orăştie – Geoagiu.
La rândul său, organizatorul acţiunii de la Costeşti, Alin Ţambă, preşedintele TSD Orăştie, a apreciat că „în primul rând, la fel ca toţi ceilalţi cetăţeni ai României, ne dorim o clasă politică educată. Cred că tineretul este acel segment din politică care poate fi educat. Vreau să le mulţumesc celor care au fost prezenţi şi sper ca în urma feedback-ului primit, această întâlnire să devină o tradiţie anuală. Deşi în organizare a fost implicat cu precădere tineretul din Orăştie, adresabilitatea a fost una judeţeană şi nu numai”, a declarat Alin Ţambă. (M. Şerban)

7 comentarii la „Şcoală politică, la Costeşti, pentru tinerii social-democraţi din judeţ”

  1. Parca e un film de animatie de prost gust. Micile „tractorase” dau nas in nas cu Tractorul Mult Iubit. Traisca Partidu’!

  2. Mereu exista comentarii jignitoare cand se face cate o actiune! Dar stau si ma intreb…cei care comenteaza de maniera asta …cate lucrui au facut sau fac pentru tineret. In majoritatea cazurilor nu fac nimic. ..felicitări tineri…felicitari TSD…si ignorați răutățile. ..in lipsa de calități se folosesc răutăți.

  3. Felicitări TSD…ignorați răutățile și mergeți mai departe. Sunteți singura organizație de tineret din județ care contează.

  4. „Tractorasele” dau sau nu dau nas in nas…dar dau cu un scop…au multe de invatat…tinerilor li se cere cat mai multa experienta in momentul finalizarii studiilor….de unde? ei bine…din aceste workshop-uri au multe de invatat…de la dezvoltare personala, tehnici de comunicare, pana la lucru in echipa si public speaking. Asa ca asta e alt gen de film….nu e chiar o animatie 🙂

  5. Felicitări TSD Hunedoara!
    Dragi tineri, nu luați în seama răutățile celorlalți pentru ca aceste răutăți își au originea în frustrarea de a nu fi capabili de ceea ce TSD reușește să facă.

  6. Vai! Mii de scuze… Chiar nu am vrut sa starnesc ploaia de „limbute” pesediste. Chiar scuze! Revin. Felicitari pentru eveniment. Si mai ales pentru cursurile de public licking. Sau speaking!? In fine. Vad ca v-au prins bine cursurile. 🙂

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.