Antiinflamatoare… sănătoase!

Simona Timofte

Dacă aveţi dureri de articulaţii sau de coloană, sunt sigură ca fugiţi repede la farmacie după un Ketonal sau Ibuprofen sau orice antiinflamator, fără a lua în calcul că există şi alte soluţii… naturiste, sănătoase.
Cred că fiecare dintre noi ar trebui să fim conştienţi că în momentul când apelăm la medicamente antiinflamatoare avem un risc foarte mare de a dezvolta o gastrită sau un ulcer gastic sau duodenal, să nu mai vorbim de posibilitatea apariţiei hemoragiilor digestive şi a alergiilor (un special la cei cu teren alergic). Haideţi să vă amintesc câteva alimente şi condimente pe care, dacă le folosiţi frecvent aveţi şansa să nu mai ajungeţi la pastile. Primul şi cel mai important este ghimbirul, care pur şi simplu blochează agenţii inflamatori din corp, reducând astfel simptomele artritei. Turmericul este un alt condiment foarte folosit în medicina indiană tradiţională, fiind benefic în reducerea inflamaţiilor de tot felul, ştiindu-se de altfel că substanţa activă din acesta (curcumina) are un efect asemănător cu cel al hidrocortizonului şi fenilbutazonei. Să nu uităm de acidul gras omega 3 din seminţele de in, soia, germeni de grâu, nuci, de exemplu, care susţine sistemul imunitar şi-l ajută să lupte împotriva inflamaţiilor. Şi să nu uităm plantele ca lemnul dulce şi brusturele sub formă de ceaiuri sau suplimente. Iată, deci, că putem apela la natură şi dacă o asociem cu puţină mişcare zilnic, nu avem decât de câştigat… sănătate.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

5 ore ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

5 ore ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

5 ore ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

5 ore ago

Învinuită de distrugere. Supărată că a pierdut, o femeie a făcut zob un aparat de păcănele

Femeia din Simeria, amatoare de jo­curi de noroc, și-a folosit poșeta drept armă în lupta…

5 ore ago