Categories: Actualitate

Salvat de o chichiță birocratică

Un șofer de TIR din localitatea Petrila a profitat de o eroare a polițiștilor și a scăpat de o sancțiune aspră, care-l lăsa șomer pentru 30 de zile.
Abaterea comisă de bărbat a avut loc pe DN 66, în comuna Bănița, iar acesta venea de la Hațeg către domiciliu. ”În localitatea Bănița, autoturismul poliției era parcat în curtea școlii, iar la câteva momente a văzut mașina poliției că l-a urmărit și l-a oprit, spunându-i că a efectuat depășire neregulamentară. (…) A fost sancționat cu amendă contravențională în sumă de 580 lei”, se arată în plângerea adresată instanței din Hațeg. Polițiștii au susținut la rândul lor că șoferul a beneficiat de clemență, fiindu-i aplicată sancțiunea minimă prevăzută de lege. Cel sancționat și-a adus un martor pentru a-i susține afirmațiile, dar a cerut și să-i fie înlocuită amenda cu avertisment, în cazul în care fapta era dovedită. Polițiștii n-au avut însă o înregistrare video pe care să o depună ca probă, iar individul a profitat de această chichiță.”La dosar nu a fost depus vreun istoric contravențional cu privire la petent și nici nu s-a depus înregistrarea video cu presupusa contravenție, care să susțină cele arătate de către agentul constatator în cuprinsul procesului-verbal de contravenție”, au reținut magistrații. Astfel, aceștia au admis plângerea șoferului și au dispus înlocuirea sancțiunii amenziicu avertisment. (M.Gânju).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

10 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

10 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

10 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

10 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

10 ore ago