Categories: Actualitate

Salariaţii din Finanţele hunedorene au protestat în două moduri. Unii la Bucureşti, alţii cu ecusoane

Oana Mihnea

Sindicaliştii din administraţiile fiscale ale judeţului Hunedoara au protestat ieri, alături de colegii lor din întreaga ţară, cerând demisia preşedintelui ANAF, Gelu Diaconu, pe care îl acuză că ar fi încălcat legea în ceea ce priveşte organizarea concursului de promovare în grad la nivel regional.

În timp ce o delegaţie a Sindicatului Finanţelor Publice Hunedoara, condusă de preşedintele Mircea Igreţ, s-a aflat, ieri, la Bucureşti, participând la mitingul organizat în faţa ANAF, colegii lor din judeţ şi-au manifestat susţinerea  purtând doar ecusoane, însă fără a întrerupe activitatea. Reacţia a venit în urma încercării conducerii ANAF de a impune de la centru oameni de la Direcţia de Integritate care să facă parte din comisiile de examen. „A vrut să ne arate că poate şi asta constituie un abuz din partea lui, a dat dovadă că nu ne respectă. Tocmai de aceea, am cerut demisia directorului Gelu Diaconu, pentru că nu putem trece cu vederea abuzurile la care suntem supuşi, să impui reguli noi reprezintă un abuz, pe care nu îl putem accepta. De asemenea, protestăm pentru faptul că din anul 2013 suntem într-o continuă reorganizare, pe care nu o înţelegem“, a declarat Mircea Igreţ, preşedintele Sindicatului Finanţelor Publice Hunedoara.
Sindicaliştii hunedoreni sunt de părere că situaţia a intervenit ca urmare a protestului organizat în urmă cu puţin timp, când şi-au manifestat nemulţumirea faţă de creşterile salariale ce urmau să îi privească doar pe cei din sistemul central de finanţe, nu şi pe cei din teritoriu. Atunci, protestul a avut rezultate, deoarece a fost abrogat articolul cu pricina şi nimeni nu a mai văzut măriri salariale.  În replică la acuzaţiile aduse, Gelu Diaconu, preşedintele ANAF, a postat pe site-ul instituţiei un comunicat prin care îşi exprimă opinia referitoare la protestele de ieri şi la Vasile Marica, liderul Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex”.
„Vasile Marica, veriga de legătură dintre grupurile de interese locale şi câţiva locotenenţi personali ai acestuia, speriaţi de gândul că nu-şi mai pot negocia funcţiile prin cârciumi, crede că mai poate manipula opinia publică cu un protest împotriva modernizării ANAF. Este sub demnitatea mea să vorbesc cu un astfel de personaj, cu care nu voi negocia niciodată nimic (…) Este adevărat că interzicerea organizării examenelor la nivel local, sub supravegherea frăţiilor patronate de Vasile Marica, nu poate fi privită cu ochi buni de acest personaj care de 20 de ani parazitează sistemul vamal şi fiscal, însă a venit momentul să înţeleagă până şi el că nu mai poate trăi la nesfârşit din şpăgi într-o Românie aflată în plină schimbare de paradigmă. (…) În ceea ce priveşte solicitarea demisiei mele din partea unui mafiot îmbrăcat în haina sindicalistului (…) afirm public că aceasta este la dispoziţia noului prim-ministru la orice oră din zi şi din noapte“, a precizat Gelu Diaconu în comunicatul amintit.
În judeţul nostru sunt 50 de salariaţi din cadrul Finanţelor Publice care s-au înscris la concursul de promovare pe post, fiind dreptul lor să facă acest lucru. Marţi a avut loc proba scrisă, iar ieri a fost programată proba orală, probe care s-au susţinut şi fără pionii planificaţi de la centru. În jurul orei 14.00, protestul care a avut loc în faţa sediului ANAF din Capitală s-a încheiat, urmând să vedem rezultatele în zilele viitoare.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

6 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

6 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

6 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

6 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

6 ore ago