Categories: Sport

Sacrificii pentru performanţă

Ciprian Marinuţ

Multiplul medaliat mondial şi european la tae-kwon-do Cosmin Oprescu, din Călan, a fost operat la ligamentele genunchiului, în cadrul unei clinici private din Sibiu, pentru a mai putea face în continuare sport de performanţă. Intervenţia chirurgicală a durat două ore, a costat 2.800 de lei şi îl va ţine pe campion departe de sala de antrenament, cel puţin şase luni.

Poate face în continuare sport
Accidentarea la genunchi suferită în cantonamentul lotului naţional ce a precedat plecarea la Campionatul Mondial din Argentina e scump plătită de Cosmin Oprescu. Sportivul de 24 de ani din Călan a fost eliminat în primul tur al Mondialelor, deşi era favorit la aur, iar acum a fost obligat să se opereze, pentru a mai putea face sport de performanţă. El a fost operat la piciorul drept la o clinică privată din Sibiu, de dr. Radu Fleacă. „Ligamentul încrucişat mi s-a rupt la o pivotare mai puternică, culmea, la un meci de fotbal. Dar el deja era slăbit. În decembrie, la Campionatul Mondial din Argentina, am luptat primele 20 de secunde din primul meci şi mi-a sărit genunchiul. Doctorul mi-a zis că dacă vreau să mai fac sport de performanţă, trebuie să mă operez”, a spus Cosmin.

Şase luni de pauză
Operaţia a decurs bine, însă chiar şi aşa, Cosmin va fi obligat să stea departe de sala de antrenament cel puţin şase luni. „Am în genunchi patru şuruburi resorbabile, iar o lună de zile nu am voie să pun piciorul jos. Peste trei luni voi putea să fac alergări uşoare, iar peste şase luni pot reveni la antrenamente. Operaţia şi cele câteva zile de spitalizare m-au costat 2.700 de lei”, a declarat Cosmin. Sportivul din Călan a ales să se opereze la Sibiu, la sfatul unui prieten sibian, campion de tae-kwon-do, care a avut şi el aceeaşi problemă.

Ratează Europenele, dar merge la Mondiale
Cosmin vrea să se recupereze rapid şi să se reapuce de antrenamente pentru ca la sfârşitul anului să participe la Cupa Mondială de la Las Vegas. „O să pierd participarea la Campionatul European din Suedia, programat în luna mai, dar vreau să merg la Mondialele din SUA care vor avea loc în luna noiembrie. Chiar dacă am trecut la o categorie superioară, de la minus 71 kg, la minus 80 kg, tot o să câştig. Sper să mai ies o dată campion mondial”, a precizat Cosmin.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • salut
    si eu am LIA rupt , tot de la fotbal,dar practic JUDO si am fost surprins ca la o clinica privata pretul a fost 2700 ron(cu 4 suruburi)!???!, mie imi trebuie 2 suruburi si pretul este dublu la stat, ca dracu!
    Te rog da-mi si mie adresa sau nr.de tel. al clinicii pt. un consult si informatii.
    Cu respect

Recent Posts

Bujoara, văcuța norocoasă salvata de pompieri

Ce au făcut colegii noștri brădeni de Sfântul Andrei?, informeaza pompierii hunedoreni. “De cum s-a…

2 zile ago

Ziua Națională a României

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara - Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat…

4 zile ago

MESAJ 1 DECEMBRIE

În urmă cu 104 ani, la 1 decembrie 1918, România s-a născut sub semnul unității…

4 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că este o bătaie de joc într-o instituție de pe la noi, unde…

5 zile ago

Bulina albă

George Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că institutul de cercetare pe care-l conduce…

5 zile ago

Bulina neagră

Vasile C., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru act sexual cu o…

5 zile ago