Actualitate

Să ne bucurăm, Finanțele nu mai lucrează! Angajații vor regim special

Statul finanțistului este prioritate stra­tegică, susțin sindicaliștii, care acuză gu­vernul de lipsă de respect. Ieri, mai mulți angajați de la Direcțiile de Finanțe din țară, inclusiv din județul nostru, au pro­testat.

„Fantezii sinistre”
„Manifestările ad-hoc ale finanțiștilor de astăzi (n.r.-ieri), 10 august 2023, sunt pe cât se poate de îndreptățite. Nici o țară nu poate fi guvernată în interesul oamenilor fără respectul și legislația potrivită pentru cei responsabili de bugetul național. În ne­nu­mărate rânduri, sindicaliștii au aten­ționat guvernul asupra legiferării statutului finan­țistului, esențial pentru funcționarea me­­ca­nismelor bugetare. Lipsa acestuia și lipsa de interes a guvernanților, care ne privesc doar ca niște executanți, adâncesc și mai mult obiectivul de a avea un stat modern, capabil să colecteze corect, un stat în care finan­țistului este respectat la fel ca și con­tri­butorul. Încadrarea finan­țiștilor într-un sistem de creștere pro­fe­sională, sti­mulativ și anticipativ este so­luția ca bugetul acestei țări, care provine din munca și talentul milioanelor de ro­mâni, să poate fi folosit pentru dezvoltarea națională. Onorabili gu­ver­nanți, înainte de a avea fantezii sinistre atât cu sistemul bugetar cât și cu contri­buabilii, ar fi bine să prezentați un plan clar de redefinire a contractului social în care fi­nanțistul să își poată previziona cariera, să poată fi respectat și remunerat corect. Cu ace­leași măsuri haotice sistemul va co­lap­sa”, sus­țin lucrătorii din Finanțe.
Preşedintele Alianţei Naţionale a Sindi­catelor Bugetarilor SED LEX, Vasile Marica, a anunţat că 15.000 de persoane au pro­testat, ieri, la nivel naţional, nemulţumite de măsurile cuprinse în proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind măsuri fiscal-bugetare şi a precizat că acestea afectează 22.000 de angajaţi din acest sistem. Marica apreciază că în sistem nu va lucra nici o instituţie în cursul zilei de vineri.
Mircea Igreț, liderul sindical al finanțiștilor hunedoreni, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că în Deva, protestul a fost din cauză nu există o egalizare a salariilor și pentru a nu-i mai băga în aceeași oală pe finanțiști cu cei din administrația publică locală. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

15 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

15 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

15 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

15 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

16 ore ago