Categories: Sport

Să-i ținem pumnii Larisei Iordache!

La Ariake Gymnastic Center, Larisa Iordache (foto) se luptă cu propriile limite. Mai sunt doar câteva ore până la finala de la bârnă, programată astăzi, pe 3 august, ora 11:50 în România, iar starea medicală a fetei care obținea bronzul cu echipa în 2012 nu e una strălucită.

Muncește până în ultimul moment
Entorsa metatarsiană de la piciorul stâng, diagnosticată imediat după sesiunea de calificări din 25 iulie, o chinuie în continuare, dar varianta de a nu intra deloc în concurs nici măcar nu se pune.
„Tragem până în ultimul moment. Nu ne gândim sub nici o formă ca Larisa să re­nun­țe la finală”, anunță antrenorul Cristi Mol­dovan.
El descrie momentele apăsătoare de la ultimele antrenamente: „O doare piciorul, nu poate să împingă în el pentru coborâre și pentru flick-flack-ul de 360 de grade. A reușit să facă două flick-uri, o piruetă, dar deocamdată e greu. Sperăm să mai scadă intensitatea durerii.
Infiltrații a făcut o singură dată la clinica din Satul Olimpic, în rest e pe tratament fizioterapeutic, antiinflamatorii. Cei din staff-ul medical se ocupă extraordinar de situație, doamna doctor Torje, șeful echipei medicale Dan Tănase, Vasile Oșean de la lotul de ca­notaj, toți sunt focusați pe recu­pe­rarea La­risei”, a spus antrenorul gim­nas­tei.
Moldovan mărturisește că gimnasta se pregătește la turație sub 50 la sută: „Nu e speriată, fiindcă nu-i e teamă de nici o adversară, ci e dezamăgită că nu se poate pregăti așa cum trebuie. Le vede pe celelalte fete cum se antrenează normal, ea e nevoită să fie circumspectă, nu e plăcut.
La mijloc e și o artroză care deja exista la gleznă, în afara leziunii de acum. Dar în­cercăm să-i ținem psihicul ridicat, astfel în­cât la concurs să fie la nivelul maxim posibil”
Larisa ar urma să intre a treia în concursul de la bârnă, dar listele se definitivează cu 24 de ore înaintea startului. „Se așteaptă inclusiv decizia lui Biles, dacă participă sau nu la bârnă”, spune Cristi Moldovan.
Americanca a ieșit deja de la individual compus, sărituri, sol și paralele, invocând probleme medicale. Bârna a rămas singurul aparat la care Biles ar mai putea participa la Tokyo.
Ea era singura gimnastă de la Olimpiadă care obținuse calificarea în toate cele șase finale ale competiției. În 2016, la Rio, ea a cucerit patru medalii de aur.
„Mulțumesc fanilor pentru toată sus­ți­nerea din ultimele zile, pentru gândurile pozitive și pentru încrederea pe care mi-o oferă și pe care mi-au oferit-o în ultimele zile. Sper din suflet să fim fericiți după finala la bârnă”, a spus Larisa Iordache.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

12 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

12 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

12 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

12 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

12 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

13 ore ago