Categories: ActualitateFlash

S-a rezolvat: nu se poate!

Sorina Popa

Scandal imens la şedinţa de vineri a Consiliului Local Deva. Primele 10 puncte de pe ordinea de zi au stârnit cearta dintre executivul primăriei şi doi dintre aleşii locali liberali.
Cele 10 puncte se refereau la constatarea încetării de drept a mandatelor de consilieri locali a celor patru aleşi liberali daţi afară din partid – Dorel Cuiava, Doru Oană, Ioan David şi Carol Panduru – şi validarea pe funcţiile care urmau să fie vacante a înlocuitorilor acestora. Numai că, aşa cum se întâmplă de obicei, socoteala de acasă a celor care doreau să-i vadă scoşi din legislativul local devean pe cei patru consilieri locali excluşi din partid nu s-a potrivit cu cea de la şedinţă. Astfel, expunerea viceprimarului Marcel Morar despre situaţia celor patru aleşi şi despre faptul că s-au comis ilegalităţi în privinţa persoanelor care urmau să fie validate pe posturile ce vor rămâne vacante în Consiliul Local Deva l-a înfuriat pe consilierul PNL Sandu Borbeanu, care a sărit ca muşcat de şarpe, contrându-l pe vorbitor.

„Vom face plângere penală împotriva lui Oancea”
De fapt, primarul municipiului Deva a explicat că preşedintele PNL Deva, Florin Oancea (foto dreapta), a încălcat legea atunci când i-a eliminat de pe listă pe cei care aveau dreptul să fie numiţi consilieri locali în locul celor patru daţi afară din partid. „Vom face plângere penală împotriva domnului Oancea, liderul PNL Deva, pentru fals în declaraţii. Dau doar două exemple: Dorel Drăgulesc şi Ştefan Cubineţ, doi dintre cei aflaţi pe lista PNL pentru Consiliul Local Deva, n-au renunţat la posibilitatea de a deveni consilieri locali, în locul celor excluşi din partid. Dar, s-au întocmit declaraţii în fals, în care celor doi li s-au falsificat şi semnăturile, că ei nu ar vrea să devină consilieri locali”, a declarat primarul Devei, Mircia Muntean (foto stânga).

Există sau nu există documente?
Consilierul local Florin Oancea a afirmat că Dorel Drăgulesc şi Nicolae Oprean (n.r. – doi dintre cei de pe lista PNL pentru consiliu) au fost şantajaţi de primar. „Nu am fost şantajat de nimeni. Am crezut că sunt incompatibil pentru funcţia de ales local, având în vedere că firma mea are relaţii cu Consiliul Local Deva, dar atâta tot”, a declarat Nicolae Oprean, prezent la şedinţa de vineri. La rândul său, Dorel Drăgulesc a afirmat că nu a dat nici o declaraţie cum că nu vrea să fie membru al Consiliului Local Deva, aşa cum a spus Florin Oancea. Primarul Mircia Muntean a spus că în cazul lui Ştefan Cubineţ, a fost depusă o declaraţie, cum că acesta ar fi renunţat la calitatea de membru al PNL. „Mi s-a spus că am demisionat din partid, însă am dovada că nu am demisionat din PNL. Asta, ca să mă elimine de pe lista consilierilor locali ai PNL de la Deva“, a spus Ştefan Cubineţ.

A rămas pentru data următoare
De precizat că doar într-o şedinţă ordinară, cei patru aleşi liberali pot fi scoşi din consiliul local şi înlocuiţi de următorii aflaţi pe lista electorală. În urma scandalului din timpul şedinţei de vineri, primarul Mircia Muntean a retras de pe ordinea de zi cele 10 puncte care au produs gâlceava, el fiind iniţiatorul proiectelor respective. Ca atare, rămâne ca la următoarea şedinţă ordinară, să se decidă excluderea din consiliul local a celor patru şi cine vor fi înlocuitorii lor.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

3 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

19 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

19 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

19 ore ago