Categories: Actualitate

S-a dat drept „Raţă”, dar s-a înecat la mal

Un hunedorean condamnat la închisoare, care s-a sustras de la executarea pedepsei, fugind din ţară cu acte false, s-a întors acasă să obţină un nou paşaport. Constantin Drolshagen, în vârstă de 63 de ani, originar din Aninoasa, a fost ridicat de poliţişti direct din sediul Serviciului de Paşapoarte Hunedoara.
În anii 2010 – 2012, bărbatul a fost condamnat de două ori de instanţele din judeţul Bacău pentru înşelăciune, fals intelectual şi identitate falsă la cinci ani, respectiv şase luni de închisoare cu executare. Hunedoreanul înşela oamenii cu promisiunea că le va intermedia, contra cost, locuri de muncă în străinătate. Promisiuni pe care nu le onora. Conform unor surse judiciare, înainte să se dea sentinţele definitive, Drolshagen a obţinut acte false, asumându-şi identitatea unei persoane cu dizabilităţi, un anume Toader Raţă. Cu documentele falsificate, hunedoreanul s-a stabilit în Germania, unde a stat la adăpost aproape şase ani. În 13 iunie s-a prezentat la Serviciul de Paşapoarte Hunedoara, unde a solicitat reînnoirea actelor. Doar că, de data aceasta nu a mai putut fenta baza de date a serviciului, fiind identificat şi dat pe mâna oamenilor legii. Bărbatul a fost dus la Penitenciarul Bârcea Mare pentru a-şi executa pedeapsa. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

18 ore ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

18 ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

18 ore ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

18 ore ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

18 ore ago

Nu mai lucrează cu publicul! Salariații de la Mediu protestează!

Salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara se răzbună pe hunedoreni. Pentru că nu…

18 ore ago