Categories: Sport

S-a calificat în finala probei de 200 m liber

Înotătorul David Popovici (foto) a re­ușit ieri performanța de a se califica, la numai 16 ani, în finala olimpică a probei de 200 de metri liber.
El și-a îndeplinit astfel obiectivul pe care și-l propusese pentru prima sa participare la Jocurile Olimpice. Și Robert Glință a prins calificarea în finala de 100 metri spate, el fiind campionul european en titre la această probă.
David Popovici a ieșit pe locul al doilea în prima semifinală în care a concurat, cu timpul de 1 min 45 s 68 de sutimi, fiind depășit doar de rusul Martin Maliutin. David Popovici a avut un timp ceva mai mare decât cel reușit în semifinale, când a parcurs cele patru lungimi de bazin în 1 min 45 sec și 32 de sutimi.Ulterior, după desfășurarea celei de-a doua semifinale, David Popovici a prins finala de pe poziția a 7-a.În finala programată pentru astăzi, 27 iulie, la ora 4:43 (ora României) vor concura opt sportivi. Recordul olimpic al acestei probe aparține americanului Michael Phelps, stabilit în 2008 și este de 1 min 42 sec 96 sutimi, iar recordul mondial a fost stabilit în 2009 de germanul Paul Biedermann: 1 minut și 42 de secunde.David Popovici, considerat înotătorul fenomen al României, s-a întors recent cu trei medalii de aur și una de argint, plus două recorduri mondiale, între care unul la 100 de metri, de la campionatele europene de juniori.

Mesagerul Hunedorean