Categories: EvenimentFlash

S-a băgat singur în gura lupului

Cristina Ghenea

Un hunedorean dat în urmărire internaţională încă de acum 10 ani a fost prins de poliţişti în momentul în care s-a prezentat la biroul de evidenţă a persoanelor, pentru a-şi schimba actul de identitate, care-i expirase.

Folosea acte false

Condamnat la o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare, pentru comiterea unor infracţiuni de furt, Tiberiu Balaj – în vârstă de 51 de ani, din comuna Baia de Criş, s-a făcut nevăzut imediat după ce instanţa i-a pronunţat sentinţa. Asta se întâmpla în 2002, iar un an mai târziu, bărbatul a fost dat în urmărire naţională şi internaţională. Totuşi, până acum două zile, nimeni nu i-a dat de urmă. Marţi, însă, omul s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei, din cadrul Primăriei Brad, pentru a-şi reînnoi buletinul expirat. Funcţionarii de la ghişeu au văzut despre cine e vorba şi au anunţat imediat Poliţia, astfel că infractorul nu a mai avut scăpare.
„În urma unei percheziţii corporale, asupra condamnatului a fost găsită o carte de identitate cu fotografia acestuia, dar cu datele de identificare ale unei alte persoane, document pe care l-a folosit pentru legitimare în perioada în care s-a aflat în străinătate. Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Bârcea Mare, pe numele său întocmindu-se dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Se pare că în cei 10 ani în care a fost căutat, Tiberiu Balaj s-a ascuns în Ungaria.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

8 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

8 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

8 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

8 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

8 ore ago