Actualitate

Rupți de lume de propriul tată: Doi copii din Hațeg, forțați de părintele lor să rămână închiși în casă și să urmeze învățături biblice stricte

Caz şocant în Haţeg! Un bărbat şi-a obligat familia să se rupă de lume: fără şcoală, Internet, medicamente şi so­cializare cu semenii. I-a pus, în schimb, să respecte la literă unele învăţături biblice. Acum mama şi cei doi copii se află în grija Direcţiei pentru Asistenţă socială şi Protecţia Copilului Hunedoara, iar tătal se află sub control judiciar, cu propunere de decădere din drepturile părinteşti.

Regim strict
Vecinii au observat că cei doi soți țin copiii mai mult în casă şi nu îi lasă să meargă la şcoala. În plus, condiţiile din apar­tament erau insalubre şi nepo­tri­vite pentru cei doi minori. Bărbatul de 34 de ani îşi obliga familia să trăiască izolată de societate și a impus un regim strict bazat pe anumite învățături bi­blice. Cu toţii trăiau din alocaţia celor 2 copii ai familiei, de 5 şi respectiv 9 ani și din mila persoanelor care le donau ali­mente şi bani. Bărbatul nu a acceptat să își vadă copiii că socializează sau se joacă cu alți minori și a considerat că acest lucru îi poa­te înfluența în mod negativ. Con­di­ţiile în care au fost găsiţi i-au îngrozit pe anchetatori. „Cei patru locuiesc într-o singură cameră a apar­tamentului cu două ca­mere, în care se află două paturi și o canapea, paturile fiind improvizate cu cartoane. Camera o încălzeau cu un radiator electric, celălalt dormitor fiind folosit ca depozit pentru alimente. Pe toate geamurile apartamentului există lipit un auto­colant mat care împiedică ve­derea în exterior. Apartamentul nu are apă caldă, iar când făceau baie, în­călzeau apă pe aragaz“. „În prezent, copiii au fost evaluaţi din punct de vedere psi­ho­logic. Sunt în procedură de evaluare detaliată a stării de sănătate. Băieţelul este înscris deja în clasa 0 într-o formă de învăţământ şi, în funcţie de cum se comportă, pe baza evaluării detaliate, vom propune şi decăderea din drep­turile părinteşti. Ju­de­cătoria Hațeg a respins cererea Parchetului de a efec­tua o expertiză psi­hiatrică în cazul băr­batului, dar an­cheta penală este în des­fășurare”, a spus Geanina Ianc, direc­torul Direcției Generale de Asistență Socială și Pro­tecția Copilului.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

2 zile ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

2 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

2 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

2 zile ago