Categories: Actualitate

Rudi, căţelul salvat din puţul de mină, răpus de bătrâneţe

În martie 2015, o operaţiune de proporţii a salvamontiştilor hunedoreni avea să se finalizeze cu salvarea unui căţel care a ajuns în grija primarului municipiului Brad. Florin Cazacu (foto) a fost impresionat atunci de puterea patrupedului şi de voinţa acestuia de a supravieţui, după ce a fost aruncat de cineva într-un puţ de mină de pe raza localităţii.
Din păcate, şi spre regretul tuturor, la un an de zile de la adopţie, Rudi, câinele supravieţuitor, a murit de bătrâneţe. ”A mai trăit încă un an de la data salvării din puţul de mină în care probabil a fost aruncat. A supravieţuit în mod miraculos în urma unei căderi de la aproape 60 de metri şi a murit în data de 2 martie 2016 din cauza vârstei înaintate, cu toate eforturile făcute de medicul veterinar”, spune primarul Florin Cazacu. Căţeluşul a stat o săptămână în puţul de mină până când a fost salvat, iar edilul dar şi salvatorii au fost impresionaţi de tăria şi dorinţa acestuia de a supravieţui.
„Este un căţel foarte frumos, maidanez, dar avea ceva interesant. Îngrijit, chiar este un câine foarte frumos. Probabil a mirosit ceva la gura puţului şi fiind frunze uscate, pe ele aluneci foarte uşor, a căzut în puţ. L-au auzit nişte băieţi din zonă cum plângea şi ne-au cerut ajutorul. Culmea este că deşi a căzut vreo 60 de metri în gol, n-a păţit nimic. Puţul este deosebit de periculos, pereţii sunt destul de instabili şi ne-am temut puţin şi noi. Avem însă o sculă nouă, un trepied special, şi l-am putut testa şi în situaţii reale ”, declara în urmă cu un an de zile Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Public Salvamont Hunedoara. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

16 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

16 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

16 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

16 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

16 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

16 ore ago