Categories: ActualitateFlash

Romeo Beja rămâne cel mai celebru fugar hunedorean

Maximilian Gânju

Autorităţile judiciare române ştiu unde se află fostul aghiotant al lui Miron Cozma, însă nu-l pot sălta, pentru că Beja este refugiat şi n-a ieşit cu un metru din „ţarcul” în care are acest statut.
Fostul vicepreşedinte al Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, organizaţia sindicală înfiinţată şi condusă de Miron Cozma, rămâne cel mai celebru hunedorean fugar, el fiind dat în urmărire de către autorităţi, după ce s-a sustras unei condamnări.
Romeo Beja a fost locotenentul lui Miron Cozma, iar magistraţii l-au condamnat la cinci ani de închisoare pentru mineriada din 1999. A anticipat verdictul instanţei de judecată şi a fost mai iute de picior decât poliţiştii, astfel că a reuşit să o şteargă din ţară şi să obţină azil în Austria. Stă ascuns de 10 ani, a reuşit să obţină statut de azilant politic şi  ar putea fi „săltat” doar dacă părăseşte Austria, el fiind localizat de poliţiştii hunedoreni, care trebuie să pună în aplicare mandatul de executare. Beja n-a făcut nici cea mai mică greşeală în aceşti 10 ani, dar nu se apropie de termenul de prescripţie al pedepsei, fiind vorba de o infracţiune legată de subminarea puterii de stat, astfel că încă nu poate scăpa definitiv de pedeapsă. Oricum, pentru a i se anula condamnarea, Romeo Beja ar trebui să depună la instanţa de judecată o acţiune prin care magistraţii să hotărască dacă se îndeplinesc termenele şi condiţiile de prescripţie.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

14 ore ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

14 ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

14 ore ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

14 ore ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

14 ore ago

Nu mai lucrează cu publicul! Salariații de la Mediu protestează!

Salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara se răzbună pe hunedoreni. Pentru că nu…

14 ore ago