Categories: Sport

Românii, învinşi la Campionatul Mondial de la Budapesta

Sportivul român Adrian Şulcă s-a oprit în optimile de finală ale categoriei 73 kg la Cam­pionatele Mondiale de judo de la Buda­pesta, competiţie care este una de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Adrian Şulcă a trecut în primul tur de Fares Badawi (din echipa refugiaţilor), iar în turul secund s-a impus în faţa georgianului Nug­zari Tatalaşvili, dublu vicecampion european. A fost însă învins în optimile de finală ale categoriei de suedezul Tommy Macias, care ulterior s-a calificat în finală. Tot la categoria 73 kg, Alexandru Raicu a fost învins în pri­mul tur de italianul Giovanni Esposito. La fe­minin, în limitele categoriei 57 kg, Lore­dana Ohâi a fost întrecută în turul secund de Marica Perisic (Serbia).
La această ediţie a Campionatelor Mon­diale de judo pentru seniori s-au înscris 665 de judoka, 387 la masculin, 278 la feminin, din 118 ţări, de pe cinci continente iar Ro­mânia participă cu opt judoka la Mondiale, patru la feminin şi patru la masculin.La fete va mai concura Florentina Ivănescu (cat. 63 kg), iar la masculin Vlăduţ Simionescu (cat. +100 kg).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Metode eficiente de a te relaxa după o zi de muncă

În era digitală agitată în care trăim, în care ritmul alert al vieții cotidiene poate…

23 de minute ago

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

16 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

21 de ore ago