Categories: Sport

Românii, favoriţi la câştigarea TAT 2011

Ciprian Marinuţ

Două echipaje din România sunt lidere, înaintea ultimei zile de concurs, la „Transilvania Adventure Trophy”, cel mai tare raliu off-road din Europa, şi au şanse să se încununeze campioane la festivitatea de premiere care va avea loc, astă-seară, la Aqualand Deva.
 

Doar patru abandonuri
Cei aproximativ 80 de bolizi 4×4 prezenţi la startul întrecerii au oferit momente spectaculoase în cele cinci zile de concurs şi vor accelera, azi, pentru a obţine o clasare cât mai bună. Numărul abandonurilor a fost mai mic decât în alţi ani, întrucât căţărările pe pantă, evadările din gropi şi echilibristică pe marginea prăpastiilor s-au dovedit imposibile doar pentru patru echipaje (două la clasa hobby şi două la extrem). „Cu excepţia celor patru, care au abandonat, celelalte echipaje au avut maşinile foarte bine pregătite pentru provocările cu care s-au confruntat”, a spus Virgil Marin, directorul competiţiei.

În top, la ambele clase
Concurenţii din 13 ţări ale lumii şi din România au parcurs între 60 şi 80 de kilometri pe zi, pe un traseu plin de obstacole naturale din zonele montane din judeţ. În primele zile, lupta pentru primele locuri a fost strânsă, câte şapte-opt echipaje fiind în cărţi pentru podium la fiecare clasă. Înaintea ultimei etape, care se derulează azi, situaţia s-a mai limpezit, iar spre bucuria noastră pe primele locuri se află echipaje româneşti. „La clasa hobby, primele două locuri sunt ca şi acontate de echipaje din România, care au deja un avans important faţă de următorii clasaţi. La clasa extrem, conduce un echipaj românesc, însă acesta este talonat de maghiarul Boroş Csaba, câştigătorul ultimelor ediţii, care vrea să-şi apere titlul. Nu dezvăluim încă numele echipajelor româneşti, întrucât dorim să fie o surpriză”, a precizat Virgil Marin.
Festivitatea de premiere va avea loc în această seară (în jurul orei 19.00), dar organizatorii nu s-au decis încă dacă aceasta se va desfăşura la complexul Aqualand din Deva sau în faţa Casei de Cultură din municipiu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago