Riscã sã îngheţe în case

Nicolle Ebner

Peste 10.000 de locuitori ai Bradului riscă să rămână cu apartamentele neîncălzite, deoarece, potrivit primarului Florin Cazacu, sumele necesare achiziţionării păcurii pentru producerea agentului termic sunt în buzunarul ministrului Administraţiei, iar acesta refuză să le dea.
„Cele 3.800 de apartamente din Brad nu pot fi încălzite decât cu agent termic. În cazul folosirii radiatoarelor, cade reţeaua de energie electrică, iar pentru încălzire pe lemne, blocurile nu sunt dotate cu coşuri de fum. La această oră, nu avem datorii la furnizorii de păcură, în schimb, stocul pe care-l deţinem ne permite furnizarea căldurii pentru cel mult o săptămână. În ultimele ierni, am reuşit să asigurăm furnizarea agentului termic fără întrerupere, dar am fost sprijiniţi de către guvern şi Consiliul Judeţean Hunedoara cu sumele necesare. Sperăm ca şi în acest an, să dăm drumul la căldură, în casele brădenilor, începând cu data de 1 noiembrie”, spune primarul.

Căldura moţilor şi culoarea politică
Spre deosebire de alte localităţi din ţară, Primăria Brad nu a primit nici un ban pentru achiziţia combustibilului necesar funcţionării centralei termice, cu toate că primarul a făcut demersuri în acest scop, încă de luna trecută. „Din nefericire, brădenii sunt condamnaţi să locuiască în gheţării, pe criterii politice. Este un adevărat atentat al Guvernului Boc, la sănătatea cetăţenilor”, mai spune edilul şef al municipiului. Pentru achiziţionarea de păcură necesară acoperirii întregului sezon rece, Primăria Brad are nevoie de patru milioane de lei. Or, din suma de 1,230 milioane lei repartizată judeţului Hunedoara, 359.000 lei se duc la S.C. Acvacalor Brad, pentru ca aceasta să-şi plătească datoriile către stat. „Cu alte cuvinte, Guvernul Boc îşi mai bagă nişte bani la buget, pentru că sumele mult trâmbiţate se întorc tot la ei, în nici un caz la noi, cum dau ei de înţeles”, menţionează Florin Cazacu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

5 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

5 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

5 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

5 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

5 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

5 ore ago