Categories: Comunitate

Rezultate notabile obţinute la olimpiadele naţionale de către elevii Liceului „Sigismund Toduţă”

Adriana Clej

Elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva au participat recent la etapele naţionale a trei dintre olimpiadele naţionale de profil artistic. Cele trei sunt Olimpiada Naţională de interpretare instrumentală pentru clasele III-VIII, Baia Mare; Olimpiada naţională de interpretare vocală, instrumentală şi studii teoretice, Craiova; Olimpiada naţională de Arte vizuale, Arhitectură şi Istoria artelor, Bistriţa.

Rezultatele obţinute la aceste trei competiţii sunt:
Premiul II: Maria-Mădălina Brîneţ, cls. a XI-a, sculptură; Maria-Elisabeta Albu, cls. a XI-a, pictură de şevalet; Adina Loredana Muntean, cls. a XII-a, ceramică.
Premiul III: Denisa Badea, cls. a VIII-a, flaut.
Menţiuni: Mircea Vasile Logojan, cls. a XI-a, pian; Jessica Ognean, cls. a XI-a, canto clasic; Ana-Maria Mihaela Rizea, cls. a XII-a, sculptură.
De subliniat că aceste competiţii sunt dificile, ele necesită un program de pregătire intens şi multă determinare, de aceea este şi foarte greu să atingi performanţa de a obţine un premiu sau o menţiune măcar. Pentru a se califica în etapa finală, elevii participă întâi la etapele pe şcoală, cele zonale, pe care trebuie să le câştige. (A. Clej)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

2 ore ago