Categories: Sport

Revanşă cu scântei

Ciprian Marinuţ

Naţionalele de futsal ale României şi Macedoniei au remizat, scor 3-3 (1-0), în partida revanşă, disputată, ieri, în Sala Sporturilor din Deva. Meciul a depăşit limitele unei întâlniri amicale, iar arbitrii au fost obligaţi să dicteze trei eliminări, două pentru tricolori şi una pentru macedonieni.
 

Plictiseală vs. ambiţie
Învingători cu un sec 5-0 în primul meci, disputat marţi, în care macedonenii au fost simple jaloane, tricolorii au ratat victoria în ultimele secunde ale partidei revanşă de ieri, din cauza lipsei de seriozitate. România a început meciul cu o doză prea mare de relaxare, semn că un nou duel cu modeştii macedoneni e pierdere de vreme. Macedonia a speculat atitudinea românilor şi putea da de cel puţin trei ori lovitură pe contraatac prin Petrovic (min. 7, 8 şi 10), însă, acesta fie a ratat singur cu portarul, fie a ţintit bara. Ratările s-au răzbunat, iar Gherman (min. 11) a deschis scorul, după o fază lucrată de Matei, la care însă adversarii au reclamat fault  în momentul recuperării mingii de către tricolori. Jocul a curs în favoarea României, iar Stoica (15) şi Matei (16) au ţintit şi ei bara. Cu un minut înainte de finalul primei reprize, Matei s-a plictisit rău de tot şi a reuşit să plece mai repede la cabine, fiind eliminat, după ce a lovit un adversar.

Lipsă totală de fair-play
Minutul de superioritate numerică avut în debutul reprizei de Macedonia  în urma eliminării lui Matei s-a transformat în golul egalizator, reuşit de Levescki (21). La atacul următor al României, jucătorii s-au luat la bătaie, iar Dobre şi Rangotov au fost eliminaţi. Din acel moment, partida a degenerat, ieşind din limitele unui meci amical. Protestele nejustificate ale macedonenilor la adresa arbitrajului şi jocul lor destul de dur i-au enervat pe tricolori, astfel că evoluţia României a avut de suferit. Totuşi, Răducu (25) a adus iar avantaj (2-1), însă Ljubomir (26) a egalat scorul, 2-2, după o acţiune personală. La acest scor, tricolorii au forţat victoria jucând cu Lupu în rol de portar înaintaş, iar Macedonia a construit o baricadă umană în faţa propriei porţi. În aceste condiţii, golul de 3-2 al României a venit, după trei bare, abia cu 50 de secunde înainte de final. Totuşi, tricolorii au scăpat victoria printre degete. La ultimul atac, Macedonia a forţat şi a atacat cu portar înaintaş, iar Naskovski a egalat, când mai erau 10-11 secunde, scor 3-3.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Ce bonusuri oferă cazinourile online

Cazinourile online sunt foarte atractive pentru iubitorii jocurilor de noroc, acestea oferind mai mult confort,…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Povestesc cârco­ta­șii pe la colțuri de zor că două personaje de pe la noi s-au…

o zi ago

Bulina albă

Liviu Ioan Lință, primarul comunei Vața de Jos Pentru că a reușit să mai semneze…

o zi ago

Bulina neagră

Cosmin P., din orașul Petrila Pentru că a primit o pedeapsă cu închisoarea, după ce…

o zi ago

Procurorii hunedoreni, zeci de mii de cauze pe masă

În anul 2022, Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara și unitățile din cir­cumscripția acestuia din…

o zi ago

Maşină de poliţie implicată într-un accident, la Aninoasa

O maşină de poliţie aflată în misiune şi având pornite semnalele luminoase şi sonore a…

o zi ago