Categories: Actualitate

Retezat Trail Race, la a doua ediţie

Anamaria Sanda

Din dragoste pentru Retezat, un bucureştean şi un american organizează unul dintre cele mai frumoase concursuri de alergare montană din ţară, aflat la cea de-a doua ediţie. De asemenea, este şi unul dintre cele mai tehnice concursuri de trail din România.

Participă spaniolul Garcia Castan
Retezat Trail Race va avea loc sâmbătă, 15 iunie, cu startul de la Complexul turistic Cheile Buţii. Şi, dacă anul trecut, la prima ediţie au fost aproape 100 de concurenţi, anul acesta, numărul lor s-a dublat. Aproape 200 de concurenţi sunt aşteptaţi să alerge la cursa de sky running din Retezatul Mic, la o altitudine ce atinge aproape 2.500 de metri.
Mai mult, surpriza concursului este participarea spaniolului Raul Garcia Castan, unul dintre cei mai buni alergători din Europa din ultimii 10 ani. „Poate că vestea că Raul Garcia Castan a ales să participe la Retezat Trail Race 2013 nu spune foarte multe lucruri pentru mulţi. Dar pentru Raul Garcia Castan şi pentru alergători – fie ei profesionişti sau amatori – rezultatele şi palmaresul său vorbesc de la sine. Vom avea onoarea, în 15 iunie, de a ne afla în prezenţa unuia dintre cei mai mari alergători ai ultimului deceniu din Europa“ a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Lucian Almării, organizatorul concursului.

Două probe noi
Anul acesta, pe lângă traseul de anul trecut, de aproximativ 28 de kilometri, au mai fost introduse probele „Hobby“ şi cea de duatlon.
„Cursa «Hobby» reprezintă o buclă de opt km şi aproape 400 m diferenţă de nivel. Traseul Elita al Retezat Trail Race parcurge zona superbă a crestei Piule-Pleşa din Retezatul Mic, coboară la stâna Buta, urcă aproape 2.500 m pe vârfurile Custura şi Mării, pentru a coborî apoi spre finişul de la complexul turistic Cheile Buţii. Duatlonul este un proiect pilot pentru această ediţie. Concurenţii se înscriu la proba Elita, parcurg în mers sau alergare 14 km din traseu până la stâna Buta, iar de acolo se va coborî cu bicicleta 14 km pe forestier până la sosirea de la Cheile Buţii. Noi vom duce bicicletele sus la Buta şi facem clasament separat pentru duatlon, premiind primul băiat şi prima fată cu echipament sportiv”, mai spune Lucian Almării.

De ce s-a ales organizarea cursei în Retezatul Mic?
„Este o zonă superbă a României, care merită pusă în valoare. Eu rar am mai văzut ceva atât de frumos şi este necesar ca această zonă să fie cunoscută de cât mai mulţi oameni care iubesc muntele. De apreciat, sunt sigur că va fi apreciată. Eu am fost aici şi în iarnă, când am participat la Open Race Retezat, un concurs de schi de tură şi mi-a plăcut foarte mult. Este fantastic ce oferă Retezatul!“, a declarat americanul Christopher Shonn, membru al echipei de organizare a concursului.
Valoarea totală a premiilor este de 10.000 de lei, iar termenul limită de înscriere la curse este 4 iunie, ora 12:00.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

15 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

15 ore ago