Categories: Sport

Repetiţie reuşită pentru Campionatul European

Ciprian Marinuţ

Echipa de gimnastică junioare a României, formată din cinci sportive legitimate la CNS „Cetate” Deva, a câştigat concursul amical cu reprezentativa similară a Belgiei, desfăşurat duminică, la Mouscron (Belgia). Rezultatele obţinute de „grupa de speranţe” sugerează că sportivele din Lotul Naţional de Junioare de la Deva pornesc cu şanse reale în lupta pentru medalii la Campionatele Europene de junioare ce vor avea la începutul lunii iunie, la Berna.

Victorie şi la echipe, şi la individual
Prin exerciţiile prezentate de Olivia Cîmpian, Carmen Ghiciuc, Teodora Crişan, Denisa Golgotă şi Alisia Botnaru, toate de la CNS „Cetate” Deva, România a acumulat 164.350 şi a devansat Belgia care a strâns doar 153.500 de puncte. Echipa României a dominat concursul încă de la primul aparat, la trei dintre acestea înregistrând scoruri de peste 40.000 de punct, din nou paralelele fiind punctul slab al echipei. Scorul general România-Belgia pe aparate a fost 43.000-41.500 la sărituri, 39.100-36.000 la paralele, 42.000 – 39.400 la bârnă şi 40.200-36.600 la sol, ceea ce a adus la final la o diferenţă de peste 10 puncte în favoarea gimnastelor tricolore. „Succesul este urmarea unor evoluţii bune în ansamblu, ceea ce conferă încredere în pregătire şi într-o ascensiune absolut necesară pentru întrecerile de la Berna, de la Campionatele Europene”, a afirmat Mircea Apolzan, secretarul general al Federaţiei. Echipa României a fost coordonată de antrenorii Nicolae Forminte şi Liliana  Cosma (CNS „Cetate” Deva).
Tricolorele au ocupat primele cinci locuri şi în clasamentul individual compus. Lideră a fost Carmen Ghiciuc cu 54.400 puncte, pe locul doi s-a situat Alisia Botnaru cu 54.250 puncte, iar Ioana Crişan cu 54.150 a ocupat locul trei. Cele trei au fost urmate în clasament de celelalte două colege, Olivia Cîmpian cu 53.250 puncte şi Denisa Golgotă cu 52.850 puncte, semn că junioarele României au fost cu mult superioare celor din Belgia.
Rămâne ca această nouă generaţie să confirme la Campionatul European de la Berna şi să asigure „sânge proaspăt” pentru echipa de senioare care traversează cea mai dificilă perioadă din istoria gimnasticii româneşti, fiind obligată să concureze la turneul pre-olimpic din luna aprilie, pentru un loc la Jocurile Olimpice „Rio 2016”.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

5 ore ago