Categories: Comunitate

Regal muzical în Peştera Bolii

Maximilian Gânju

Una dintre cele mai mari peşteri din ţară a găzduit un eveniment unic, un concert muzical care a atras ca un magnet turiştii. Mai multe coruri de diferite confesiuni religioase i-au încântat pe vizitatorii veniţi la Peştera Bolii.

Concertul de muzică religioasă, dar nu numai, a fost organizat de ecologiştii Asociaţiei „Petro Aqua” Petroşani, care au în custodie peştera. Mai multe coruri, atât din ţară, cât şi din străinătate, au susţinut concerte, accesul fiind liber, iar turiştii s-au declarat fermecaţi de acustica divină a peşterii şi de muzica de cor. Omul de afaceri Emil Părău, unul dintre organizatori şi sponsor al concertului din Peştera Bolii, spune că susţine an de an această manifestare, pentru a atrage cât mai mulţi turişti în Valea Jiului.
Concertul „Acapella” este deja cunoscut în rândul iubitorilor muzicii de cor, iar în acest an a avut şi invitaţi de peste hotare. „Am încercat să aducem cele trei biserici laolaltă, Biserica Ortodoxă, Biserica Catolică şi Biserica Germană. A fost o deosebită plăcere să avem renumitul şi iubitul cor din Orăştie, care ne-a onorat în fiecare an cu prezenţa. A venit şi Corul Minerilor din Varpalota-Ungaria, oraş cu care municipiul Petroşani este înfrăţit”, a declarat Imre Suhanek, preşedintele Asociaţiei „Petro Aqua” Petroşani.
Încă din perioada interbelică, Peştera Bolii, aflată la şase kilometri de Petroşani, era locaţia perfectă pentru manifestări culturale. Iar după zeci de ani în care a fost lăsată în paragină, Peştera Bolii, care face parte din rezervaţia Grădiştea Muncelului, a fost redeschisă pentru turişti.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Foarte tare ideea! Intotdeauna ineditul si frumosul, mai ales cand sunt imbinate in mod placut, atrag foarte mult.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago