Categories: ComunitateFlash

Concert de colinde în Peştera Bolii

Adriana Năstase

Un concert de colinde a avut loc ieri după amiază, în Peştera Bolii, din Valea Jiului, evenimentul fiind organizat de o companie privată, în colaborare cu Asociaţia Petro Aqua Petroşani, continuând astfel o tradiţie începută în urmă cu cinci ani.
Manifestarea poartă girul Episcopiei Devei şi Hunedoarei şi al Mănăstirii Lainici, iar în faţa publicului, vor susţine recitaluri de colinzi şi cântece religioase solista de muzică populară Mariana Anghel, corul Facultăţii de Teologie din Alba Iulia, Grupul preoţilor ortodocşi din Protopopiatul Petroşani, Grupul Psaltic şi Petrică Moise.
Sala în care este organizat concertul are o acustică deosebită, dată de forma de amfiteatru săpată în calcar de apa unui pârâu ce străbate peştera, de la un capăt la altul.
„Parcă Dumnezeu ar fi creat special această sală pentru susţinerea unor concerte şi spectacole de teatru, pentru că aici sunt organizate acţiuni culturale încă din anul 2006. Ideea acestora a fost de a promova Valea Jiului şi de a schimba mentalitatea oamenilor din ţară despre această zonă a ţării, unde există o puternică tradiţie culturală“, a declarat preşedintele Asociaţiei Petro Aqua Petroşani, Imre Szuhanek, organizaţia pe care o conduce fiind cea care a pus în valoare Peştera Bolii. Peştera amintită este situată la intrarea în Petroşani, dinspre Haţeg, la circa 300 de metri de DN 66, Simeria-Petroşani. Accesul spre ea se face din DN 66 pe un drum asfaltat. Peştera este amenajată cu lumini şi poduri de trecere pentru turişti, iar temperatura medie iarna se menţine în jurul valorii de 4 grade Celsius.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • @rares:
    "vor susţine recitaluri de colinzi şi cântece religioase solista...". Pai daca gazetarul spune "vor sustine" inseamna ca actiunea se va petrece in viitor, deci poti participa.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

6 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

6 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

6 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

6 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

6 ore ago