Categories: FlashSport

Recorduri da, medalii… mai greu

Ciprian Marinuţ

Cei şapte înotători de la CSS Hunedoara, care participă la a şaptea ediţie a Campionatelor Naţionale de Nataţie, ce se desfăşoară, de azi până duminică, la Hunedoara, speră la stabilirea unor noi recorduri, dar … nu pot visa la medalii.

Luptă cu cronometrul, nu cu adversarii
Antrenorii de la C.S.S. Hunedoara vor „paria” la ediţia 2009 a Campionatelor Naţionale ale seniorilor şi juniorilor (maximum 18 ani) pe şapte juniori mici (14-16 ani), fără însă a spera la medalii. Multipli medaliaţi naţionali la categoriile lor de vârstă şi componenţi ai lotului naţional de juniori, cei şapte au şanse minime la podium în lupta cu seniorii sau juniorii mari. Totuşi, Cristian Rizan, Alexandru Ancuţa, Răzvan Jurcan, Daniel Scurtu, Adelina Buzdugan, Cristina Sfetcu şi Raul Chiriţoiu speră să se remarce măcar prin stabilirea unor noi recorduri la categoriile lor de vârstă, întrucât, cursele în compania seniorilor cresc gradul de concentrare şi ambiţie. „Ne dorim o participare cât mai bună. Nu ne facem însă planuri la medalii, întrucât juniorii noştri au doar 14-16 ani, iar adversarii au 17-18 ani. Sperăm însă să câştigăm lupta cu cronometrul şi să reuşim să stabilim noi recorduri la categoriile de vârstă ale sportivilor noştri, la fel ca anul trecut, când am doborât patru recorduri. Din păcate, unul dintre liderii echipei, Cristian Rizan, a fost bolnav în ultima perioadă şi nu e la capacitate maximă. Nici ceilalţi sportivi ai noştri nu sunt în vârf de formă, întrucât condiţiile de pregătire sunt dificile. N-am găsit înţelegere la unii dintre profesorii lor de la şcoală, să-i scoatem de la câteva ore, iar programul lor e foarte aglomerat”, a spus Anca Băjan, antrenor la CSS Hunedoara.

Mai puţine vedete
Faţă de alţi ani, în care la competiţia de la Hunedoara au fost prezenţi toţi sportivii de top ai nataţiei româneşti, acum, numărul campionilor va fi mai mic. Vor lipsi celebrii Camelia Potec şi Dragoş Coman, însă şi-au anunţat prezenţa Răzvan Florea (Farul, medaliat la J.O. Atena 2004) şi Norbert Trandafir (Dinamo), doi dintre cei şase înotători români participanţi la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008. Pe lista de start a Campionatelor Naţionale se află peste 200 de sportivi de la aproximativ 30 de cluburi din ţară.

Bazinul, pregătit de sărbătoare
Devenit deja gazdă tradiţională a Naţionalelor în bazin scurt, întrucât găzduieşte a şaptea ediţie consecutivă, Bazinul de la Hunedoara  s-a „echipat”, ca de fiecare dată, de sărbătoare. „Ne-am străduit să fim iar gazde atente şi amabile şi să oferim cele mai bune condiţii de concurs. Am schimbat apa şi nisipul de purificare şi am efectuat o serie de reparaţii şi modernizări. Ca şi la anterioarele ediţii, am încercat să creăm o atmosferă pe placul sportivilor. Am împodobit bazinul cu baloane şi aranjamente florale şi vom instala un podium de premiere, care să-i facă pe câştigători să se simtă ca la marile competiţii internaţionale”, a spus Dan Colesniuc, administratorul bazinului de la Hunedoara. Seriile de calificare sunt programate de astăzi până duminică, între orele 10.00 şi 13.00, iar finalele vor avea loc începând cu ora 17.00.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

10 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

10 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

10 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

10 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

10 ore ago