Categories: Comunitate

Pârâu montan transformat în groapă de gunoi

Dana Istudor

O altă comunitate din Valea Jiului este în fierbere, după ce un afluent al Jiului de Est a fost transformat peste noapte în groapă de gunoi.
Pârâul Jieţ, care tranzitează cătunul cu acelaşi nume din localitatea Petrila, este sufocat de depozitele de gunoi menajer adus la adăpostul nopţii de diferite firme din Valea Jiului.

Problemele au început imediat după ce groapa de gunoi a localităţii Petrila, care deservea şi municipiul Petroşani, a fost închisă de către reglementările Uniunii Europene. O perioadă, groapa oficial închisă a funcţionat ilegal, iar pe albia Jieţului erau depozitate sporadic gunoaie. De câteva luni însă, la deponeul de la Petrila s-a pus pază, astfel că, firmele care-şi duceau gunoiul acolo au găsit o alternativă otrăvind un pârâu din care se face şi alimentarea cu apă potabilă a unor comunităţi din Petrila şi Petroşani.
Autorităţile locale din Petrila au făcut mai multe pânde în zonele unde sunt duse gunoaiele şi au constatat că printre cei care poluează se află chiar şi firma de salubritate a oraşului. Maşinile societăţii aflate în subordinea administraţiei petrilene, în loc să transporte deşeurile colectate de la populaţie, la groapa de gunoi din municipiul Vulcan, singura autorizată în Valea Jiului, le descarcă pe albia pârâului montan. “Colaborăm cu cei de la Apele Române, care ne-au semnalat aceste aspecte. Am ajuns să punem pază la Petrila Sud, unde sunt aduse ilegal gunoaiele”, declară Dorin Curtean, city manager al oraşului Petrila.
Poliţiştii comunitari din localitate au dat şase amenzi contravenţionale în ultimele două săptămâni, firmelor prinse în flagrant, însă, este prea puţin pentru a stopa fenomenul. „Am curăţat zona, am nivelat-o, dar ei continuă să arunce acolo deşeurile”, spune administratorul oraşului Petrila.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago