Categories: Actualitate

„Recoltă” de şoferi beţi şi cu permise suspendate, prinsă de poliţiştii rutieri în weekend

Maximilian Gânju

Un şofer de 68 de ani, din municipiul Deva, este cercetat penal pentru că a urcat băut la volan şi a produs un accident rutier. Din fericire, în urma evenimentului nimeni nu a fost rănit.
Poliţiştii spun că bărbatul a condus un autoturism pe strada Mihai Eminescu, din municipiul Deva şi nu a păstrat o distanţă de siguranţă în mers faţă de autoturismul care circula în faţa sa, condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, pe care l-a tamponat în partea din spate.
„Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, care a indicat un rezultat de 0,75 mg/l, alcool pur în aerul expirat, în cazul conducătorului auto în vârstă de 68 de ani”, precizează IPJ Hunedoara. Vinovatul este cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului.
Alcoolul la volan i-a făcut necazuri şi altui şofer, de 58 de ani, din comuna Băiţa. Acesta se afla în Deva şi a manevrat cu spatele un autoturism pe strada Tudor Maiorescu, dar
n-a văzut că în spatele său rula un alt autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Deva, şi l-a tamponat. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, care a indicat un rezultat de 1,71 mg/l, alcool pur în aerul expirat, în cazul conducătorului auto în vârstă de 58 de ani.
Un alt individ care a condus autoturismul fiind beat bine a fost descoperit la Orăştie. Este vorba de un tânăr de 19 ani, din judeţul Arad, care a urcat la volan deşi nu avea permis şi, cum spuneam, era băut bine.
„Poliţiştii din Municipiul Orăştie au fost sesizaţi de un tânăr de 19 ani, din judeţul Arad, că a fost implicat într-un eveniment rutier. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locu­lui au stabilit că tânărul a condus un auto­turism pe pe o stradă din Orăştie, iar la efec­tuarea virajului la stânga a pierdut controlul asupra autoturismului, lovind bordura de pe partea dreaptă a părţii carosabile”, a in­format IPJ Hunedoara. Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o va­loare de 1,22 mg/l, alcool pur în aerul ex­pirat. Acesta este cercetat penal pentru două infracţiuni.
În acest weekend mai mulţi hunedoreni sancţionaţi pentru abateri la regimul cir­culaţiei şi lăsaţi pietoni au fost prinşi în trafic de către poliţişti. Astfel, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din judeţul Arad, conducea un autoturism pe DN 74, pe raza comunei Crişcior, deşi avea dreptul de a conducere autovehicule suspendat. În plus, individul avea o concentraţie alcoolică de 1,24 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii au oprit în trafic, pe raza muni­cipiului Deva, şi autoturismul condus de un tânăr de 35 de ani, din localitate, iar în urma verificărilor s-a stabilit că avea dreptul de conducere suspendat.
Un alt tânăr a fost oprit pe DN 66, zona Băniţa, iar poliţiştii au stabilit că nu avea per­mis. Acesta conducea o autoutilitară dinspre Haţeg către Petroşani. Tânărul de 28 de ani, din judeţul Gorj, are dosar penal pentru conducere fără permis.
Alţi doi şoferi riscă să ajungă după gratii pentru că au fost prinşi băuţi la volan. Po­liţiştii rutieri l-au oprit în trafic, pe DJ687, pe un bărbat în vârstă de 53 de ani, din mun­i­cipiul Hunedoara, iar în urma testării cu apa­ratul alcooltest, a rezultat o concentraţie de 0,73 mg/l, alcool în aerul expirat.
Al doilea caz este cel al unui tânăr de 26 de ani, din comuna Bucureşci, care con­ducea un autoturism prin municipiul Deva. La testarea pentru alcool s-a stabilit că avea o concentraţie de 0,87 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

10 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

10 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

10 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

10 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

10 ore ago