Categories: Actualitate

Recenzorii revin după CNP

Sorina Popa

În perioada 20-24 octombrie, în judeţ, s-au recenzat 99.157 de locuinţe, dintr-un total de 197.157, şi 225.157 de persoane, Hunedoara situându-se, astfel, printre primele 10 judeţe din ţară ca ritm de lucru la recensământ.

Există localităţi unde recenzorii au făcut treabă foarte bună, cum sunt Peştişu Mic (75 la sută persoane şi locuinţe recenzate), Cerbăl (71,38 la sută) iar altele, unde s-a cam tras mâţa de coadă, ca de exemplu Buceş (34,8 la sută) sau Lelese (35,08 la sută). Prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că a propus să se aplice sancţiuni în localităţile unde recensământul se desfăşoară mai greu şi procentul este sub 40 la sută.
Pe de altă parte, Dezsi a reiterat că declararea CNP-ului este obligatorie.  „Este necesar să se declare CNP-ul, pentru determinarea populaţiei stabile din România. Fiecare stat trebuie să aibă un registru statistic. Apoi, acest lucru e necesar şi pentru a se evita dubla înregistrare a persoanelor. Nu se folosesc datele personale în alte scopuri, decât cele statistice, lumea să stea liniştită”, a declarat prefectul judeţului. Attila Dezi a adăugat că recenzorii se vor întoarce la cei care nu şi-au declarat CNP-ul. „Cei care nu sunt de etnie română, să aibă curajul să-şi declare etnia”, a mai declarat Dezsi. Acesta a mai spus că au fost cazuri în care recenzorilor li s-a desfăcut contractul de muncă, deoarece nu au completat corect formularele sau că le-au scris din birou, fără să se deplaseze la locuinţele cetăţenilor.  Rezultatele provizorii ale recensământului se vor da publicităţii la sfârşitul lunii ianuarie 2012, iar cele finale, la sfârşitul anului viitor.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • totul la comanda UE si FMI.
    Intr-o zi se va afla de ce s-a facut acest recensamat si pentru cine!Ce cauta asta Attila Deszie -prefect al judetului?oare a gresit ziaristul sau eu nu stiu ca un ungur conduce judetul HD?
    Rusine ca facem ce zic altii!

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

8 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

8 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

8 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

8 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

8 ore ago