Categories: ActualitateFlash

Rata abandonului şcolar în judeţ este cu mult sub cea naţională

Natalia Bumbac

Fenomenul abandonului şcolar pare a fi o problemă care nu poate fi controlată în rândul elevilor şi care a luat amploare în ultimii ani. Potrivit studiilor UNICEF făcute la nivelul întregii ţări, unul din cinci elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 19 abandonează studiile. Aceste date arată că aproximativ 20 la sută dintre tineri nu încheie etapele învăţământului obligatoriu.
Motivele care duc la o astfel de alegere sunt cel mai adesea de ordin material, atunci când familia din care provin copiii nu le poate asigura o susţinere financiară pentru ca aceştia să-şi termine studiile. Din datele înregistrate de către Inspectoratul Şcolar, în judeţul Hunedoara situaţia pare a fi mai bună din acest punct de vedere. Rata abandonului şcolar pentru anul trecut s-a situat până la patru la sută din numărul total de şcolari din întreg judeţul.
„Pentru anul şcolar care abia începe nu avem o situaţie exactă a numărului elevilor care nu au fost incluşi în una din formele învăţământului obligatoriu. Aceste date le vom avea în perioada următoare. În judeţul nostru, conform situaţiei înregistrate pentru anul trecut, rata abandonului în rândul şcolarilor se situează până în patru la sută. Noi am luat măsuri să aducem la şcoală toţi copiii, periodic trimitem adrese ca să informăm instituţiile şcolare din judeţ despre cât de important este ca toţi elevii să parcurgă etapele învăţământului obligatoriu. Pot spune că suntem în nişte limite agreate din acest punct de vedere. Dorinţa noastră este să prevenim abandonul şcolar şi dacă ar fi posibil să-l reducem la zero. Un alt aspect pe care aş dori să-l menţionez este legat de scăderea în ultimii ani a fenomenului violenţei în şcoli. Aceste cazuri se întâmplă din ce în ce mai rar, iar aşa cum ne-am propus pentru viitor, aceste lucruri ar trebui să nu se mai producă în mediul şcolar”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, profesoara Maria Ştefănie, inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Felicitare Florii

39 de minute ago

Felicitare Florii

41 de minute ago

Felicitare Florii

41 de minute ago

Felicitare Florii

43 de minute ago

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

44 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

44 de minute ago