Categories: EvenimentFlash

Râsul „de oraş“ pune pe jar autorităţile

Livia Botici

Felina care, în urmă cu trei săptămâni, a fost semnalată într-un cartier de la marginea Devei, a reapărut alaltăieri seara, fiind văzută din nou în aceeaşi zonă, de data aceasta de trecători.

„Era gri şi cu pete negre”
Un şofer, care în urmă cu două zile a trecut prin cartierul de peste liniile ferate din Deva, susţine că a văzut cu ochii lui animalul. „Era în jurul orei 20. Mă aflam în maşină, avusesem ceva treabă prin zona aceea şi când am ajuns în apropierea centrului de colectare a maşinilor ieşite din uz, am văzut doi oameni cu bâte în mână, care alergau un animal. Prima dată am crezut că este câine, dar când m-am apropiat, am văzut că este vorba despre un râs, şi nu îmi venea să cred. Avea constituţia fizică a unui câine mărişor, cu o coadă mică, era de culoare gri şi avea pete negre. Am tras maşina pe dreapta şi am oprit, iar cei doi mi-au spus că unor vecini de-ai lor le-a omorât câinii în urmă cu ceva timp. Animalul făcea nişte salturi foarte mari, sigur era râs, după cum arăta”, a declarat Nicolae Gagu.

Pază permanentă
Cu toate că şi în urmă cu câteva zile, autorităţile hunedorene au organizat acţiuni de capturare a felinei, acestea nu au avut sorţi de izbândă nici atunci şi nici ieri, când la faţa locului s-au aflat reprezentanţi ai mai multor instituţii judeţene. „La sfârşitul săptămânii trecute, au fost prezenţi în zona în care se presupune că s-ar ascunde felina şi directorul de la Grădina Zoologică din Hunedoara, care este veterinar, şi viceprimarul municipiului Hunedoara, care are drept de a folosi armă cu tranchilizante. Atunci am chemat poliţia şi jandarmeria să asigure zona, dar animalul nu a fost găsit. Ieri, după ce am fost anunţaţi că râsul a fost văzut din nou, am luat legătura cu prefectul judeţului, care a dat dispoziţie celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, să păzească zona permanent, pentru a putea să-l prindem”, a declarat Georgeta Barabaş, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Deva. Tot ieri, Robert Dan, viceprimarul municipiului Hunedoara, a fost la locul cu pricina, pentru a vedea dacă se văd pe teren urme de râs. „Nu am găsit nimic, pe unde m-am uitat există doar urme de câini. Nu ştiu ce să zic, dar cred că râsul râde de noi”, spune Robert Dan.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

23 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

23 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

23 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

23 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

23 de ore ago