Categories: Sport

Rãmân perfecţi şi-n inferioritate numericã

Trupa antrenată de Aurel Şunda a bifat a cincea victorie în retur, 2-0 cu CS Vladimirescu, şi a ajuns la şapte meciuri consecutive „perfecte”, deşi „negru-albaştrii” au jucat cu un om mai puţin aproape o repriză. Hunedorenilor le-a trecut glonţul pe la ureche în câteva momente, dar au învins şi rămân în plasa liderei ACS Recaş, la trei puncte distanţă.

Mici erori…

FC Hunedoara a trăit periculos în meciul cu incomoda CS Vladimirescu, dar şi-a atins obiectivul şi are punctaj maxim în cele cinci etape din retur. Ecuaţia partidei a fost complicată de unele erori ale defensivei, dar a fost „rezolvată” favorabil de inspiraţia antrenorului Aurel Şunda şi a rezervelor cu „pedigree de Hunedoara”, Jitaru şi R. Cristian.
Negru-albaştrii au început slab, iar la prima eroare a propriei apărări, portarul A. Ilie (19) a fost obligat să comită henţ în afara careului, primind cartonaşul galben. Tot Ilie a respins şutul lui Cozea (20) din lovitură liberă de la 18 metri şi şi-a salvat echipa de la un gol care ar fi cântărit extrem de mult. Cea mai clară ocazie a hunedorenilor în prima repriză a fost semnată de Istinie (25), care a şutat din alergare de la 16 metri pe colţul scurt, dar portarul Mitrea a respins în corner.

… multă inspiraţie

Aurel Şunda a mutat inspirat la pauză, trimiţându-i în teren pe hunedorenii sută la sută Sami Jitaru şi Robert Cristian. Cei doi au demonstrat că au valoare şi au deschis scorul la prima fază a reprizei secunde. Jitaru a executat precis o lovitură liberă de pe stânga, iar R. Cristian (47) a reluat cu capul de la opt metri în plasa porţii arădene. Trupa din Vladimirescu a replicat tăios, iar şutul lui A. Mihai (50), deviat de un apărător hunedorean a trecut puţin pe lângă bara din stânga. Înger în cele şapte partide fără gol primit, portarul Ilie (53) a fost acum şi demon pentru hunedoreni. El a ieşit neinspirat, s-a ciocnit cu acelaşi A. Mihai la 25 de metri lateral stânga şi a primit al doilea galben şi implicit pe cel roşu, fiind eliminat. Totuşi, chiar şi cu un om în minus, FC Hunedoara a dovedit mentalitate de învingătoare şi a dus scorul la 2-0. Rezerva de portar, Şimeni, a degajat lung din lovitură de poartă, un mijlocaş a deviat inspirat la Păcurar, iar acesta a lobat, de la 20 de metri lateral dreapta, peste portarul arădean Mitrea, ieşit neinspirat, şi a dus scorul la 2-0. Arădenii au încercat să forţeze pe final, dar „negru-albaştrii” au ştiut să joace la conservarea rezultatului şi au câştigat, 2-0. (C. Marinuţ)

FC Hunedoara – CS Vladimirescu 2-0 (0-0)
Au marcat: R. Cristian (47), Păcurar (59)
Stadion: „Michael Klein”. Spectatori: 300
FC Hunedoara: A. Ilie – Marcu, Bier (Cuciula 40), Muşuroia, Vodiţă (c) – Păcurar, Vajda, Dimcea (R. Cristian 46), Trăşcan (Jitaru 46) – Todea (Simeni 56) – Istinie. Antrenor: Aurel Şunda.
CS Vladimirescu: Mitrea – Dobai (Negru 58), Sighete, Tudoroiu, Istin (Kocsis 88) – Banilievici – Leucuţa (Rus 77), Petrescu, Georgiu, Iancu (Coca 46) – A. Mihai. Antrenor: Cristian Sculici.

MesagerulHunedorean

Recent Posts