Categories: Sport

„Raliul frumuseţii” a ajuns la majorat

Ciprian Marinuţ

Unica întrecere automobilistică din România, desfăşurată sub formă de raliu sportiv şi rezervată în exclusivitate femeilor, îşi va derula în acest weekend ediţia a 18-a, prin care ajunge la maturitate. Organizatorii, ACR Hunedoara-Deva  şi CS „Auto Karting” Deva, au decis ca întrecerea să se desfăşoare pe traseul „clasic” dintre Deva şi Geoagiu Băi şi fie parte a Campaniei Mondiale de reducere a accidentelor „Deceniul mondial de siguranţă rutieră 2011-2020”.
Trei probe speciale şi două neoficiale
Raliul Frumuseţii se va desfăşura, sâmbătă, 7 iunie, pe traseul Deva-Hunedoara-Sântuhalm-Simeria-Rapoltu Mare-Geoagiu Băi, pe o distanţă de 63,7 kilometri. Concurentele vor rula în regim de trafic deschis (fără închiderea circulaţiei n.r.) şi vor avea şapte controale orare şi trei probe speciale. Înscrierile au demarat luni, 2 iunie, la sediul ACR Deva şi se vor încheia vineri, 6 iunie, numărul maxim de echipaje admis în competiţie fiind 40. Concursul este destinat conducătoarelor auto care posedă permis de conducere categoria „B” cu o vechime de cel puţin un an.
Prima probă specială va fi una de îndemânare şi va avea loc, de la ora 9.30, în centrul Devei, înaintea startului oficial. Câştigătoarea acestei probe va fi premiată cu „Cupa Consiliului Judeţean”. Startul festiv va avea loc la ora 10.31, atunci fiind programat şi primul control orar, urmând ca participantele să se deplaseze spre Hunedoara. În oraşul cu castel, va avea loc a doua probă specială, una de viteză, în sensul giratoriu din faţa Hotelului Rusca, iar prima clasată va fi răsplătită cu „Cupa Primarului Municipiului Hunedoara”. Competitoarele vor „alerga” apoi spre Simeria, unde în centrul localităţii, este programată o nouă probă specială de îndemânare. Cea mai bună sportivă în această probă va fi recompensată cu „Cupa Primarului Oraşului Simeria”. Toate cele trei probe speciale vor fi acompaniate şi cu demonstraţii de karting. După duelul la capitolul „măiestriei stăpânirii cailor putere” de la Simeria, competitoarele vor porni în viteză spre Geoagiu Băi, unde se va încheia cursa. La „Băile Daco-Romane” din Geoagiu, se vor desfăşura cele două probe neoficiale, care nu vor afecta clasamentele raliului. Este vorba de proba surpriză pentru copilot, care va consta dintr-un concurs de educaţie rutieră, şi tradiţionalul concurs „Miss Raliul Frumuseţii”. În fine, se va afişa clasamentul provizoriu şi se vor aştepta eventualele contestaţii. Se vor întocmi clasamente pentru trei clase de concurs (clasa până la 1.600 cmc, clasa 1.601-2000 cmc, clasa peste 2.000 cmc) şi un clasament general în care se vor premia cele mai rapide competitoare, indiferent de clasa maşinii cu care au concurat. Contestaţiile se pot depune în termen de cel mult 15 minute de la afişarea rezultatelor provizorii şi se taxează cu 100 de euro în cazul în care se dovedesc nefondate. Festivitatea de premiere este programată la ora 17.00.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc iar zvonerii că un personaj de la noi are ceva probleme cu o consilieră…

5 minute ago

Bulina albă

Ancuța Suciu, managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a depla­sat personal la sediul Unifarm…

5 minute ago

Bulina neagră

Camil T., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic de…

5 minute ago

Controversata lege care amnistiază evaziunea sub un milion de euro, promulgată de Klaus Iohannis ­

Președintele Klaus Iohannis a pro­mulgat legea inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă prin care…

9 minute ago

Așa, să tot înveți! Școală cu dotări moderne în comuna Gurasada

Magdalena Șerban Pentru modernizarea sistemului școlar în România, prin Planul Na­țio­nal de Redresare și Reziliență…

10 minute ago