Radu Barb preia conducerea Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială

Dorin Corpade

Economistul Radu Barb (foto) este noul director al Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara. Pentru noul şef al agenţiei este prima funcţie de mare responsabilitate în administraţia publică, ocupând acest post prin detaşare la cererea Consiliului Judeţean Hunedoara.
Radu Barb a început cu reorganizarea activităţii în compartimentele agenţiei, stabilind sarcini concrete pentru fiecare angajat, în vederea implicării acesteia în viaţa economică a judeţului, pentru că echipa managerială îşi doreşte o strânsă colaborare cu mediul de afaceri hunedorean, lucru ce nu s-a prea întâmplat până acum. Mai mult decât atât, în cadrul agenţiei se caută personal specializat pe fonduri europene, în vederea derulării proiectelor cu astfel de finanţări.
Aceeaşi echipă managerială are şi alte priorităţi: stabilirea bugetului agenţiei pentru anul 2017, redresarea activităţii Parcului de Afaceri Simeria (şi acest lucru, până la sfârşitul lunii decembrie), promovarea turismului hunedorean.
La acest ultim capitol, în colaborare cu cei de la Camera de Comerţ şi Industrie Hunedoara, pregătesc participarea judeţului la apropiatul Târg de Turism de la Bucureşti, urmărindu-se punerea în valoare a tradiţiilor şi istoriei locurilor hunedorene, cu accent pe zonele de maximă atractivitate: Ţinutul Pădurenilor, Ţara Haţegului, Munţii Retezat, Straja sau Parâng pentru sporturile de iarnă, cetăţile dacice sau castelele medievale.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago