Categories: Actualitate

Radare în cascadă pe DN 7

Carmen Cosman

Şoferii care au tranzitat DN 7 au avut parte de radare în cascadă, în urma unei acţiuni organizate de reprezentanţii Serviciului Rutier Hunedoara, în colaborare cu cei ai serviciilor similare din judeţele Alba şi Arad. Au fost amplasate mai multe echipamente radar, în zona limitrofă a celor trei judeţe, iar rezultatele nu au întârziat să apară.
 

Peste 100 de vitezomani prinşi 
Potrivit poliţiştilor hunedoreni, scopul acestei acţiuni a fost de a depista şi sancţiona conducătorii auto care nu respectă limitele legale de viteză, în condiţiile în care statisticile arată că viteza constituie principala cauză de producere a accidentelor rutiere grave.
“În urma acestei acţiuni, la care au fost folosite 15 echipamente radar, au fost constatate peste 170 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, dintre care peste 100 au fost depăşiri ale limitei legale de viteză în localitate sau în afara acesteia. În patru cazuri, pe lângă aplicarea sancţiunii contravenţionale, s-a luat şi măsura complementară de suspendare a permisului de conducere pentru 90 de zile, întrucât respectivii conducători auto au depăşit limita de viteză cu mai mult de 50 de km/h faţă de cea maximă admisă”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. 

Amendaţi pentru centura de siguranţă
De asemenea, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale pentru depăşiri neregulamentare, 13 pentru neutilizarea centurii de siguranţă şi alte cinci amenzi, pentru folosirea telefonului mobil de către cei aflaţi la volan. În total, valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte 22.630 lei, dintre care peste 16.000 lei este valoarea amenzilor aplicate conducătorilor auto care au depăşit limita legală de viteză. Pe de altă parte, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării, 17 permise de conducere şi au retras şapte certificate de înmatriculare.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Viteza ucide ,este adevărat dar tot aşa de bine putem spune că Băsescu ne-a omorât şi ne omoară de când a luat decizia ,,că nu avem nevoie de autostrăzi,, Nu are el nevoie ,el merge cu elicoptericiu ,noi avem nevoie de ele.Câţi bani s-au băgat pe hârtie în drumuri ,câte amenzi din radare, din rovinietă,din accize ,puteam avea 2000 Km (două mii)de autostrăzi,DN 7 este DRUMUL MORŢII,nu poţi depăşi în condiţii normale,unde este loc, este curbă,unde nu este curbă ,este linie continuă,NA depăşeşte drace dacă ai unde.Să ai noroc de un nebun (pe care Piliţia nu-l vede niciodată),în faţa ta ,nu ai şanse să-l depăşeşti numai la Arad.De acord şi cu radarul,dar să fie corecţi,să nu stea la ciupeală,cum de altfel fac!!!!!!!!Dacă mergi cu viteza legală faci Deva Arad 3,5 ore.E un început de sfârşit...BUN.

  • Am fost deunazi sa ma pis in zona verde si dupa ce m-am incheiat la slit am constatat cu stupoare ca sub gardul viu statea pitit un politist cu un radar. Mi-am cerut scuze si am plecat.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

14 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

14 ore ago