Categories: ActualitateFlash

Noile statui din Deva

Sorina Popa

Patru statui pot fi admirate de ieri, în municipiul Deva, toate fiind aşezate pe socluri din marmură.
Iniţiativa aparţine primarului municipiului Deva, Mircia Muntean. Potrivit Cameliei Cotoară, purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, statuile, achiziţionate din China, nu au fost plătite din bani publici, ci din sponsorizări.

Centrul municipiului intră în modernizare

„Este vorba de un grup statuar, reprezentând un cowboy şi calul său, un altul reprezentând o femeie care cântă la o liră, ambele aşezate în zona Casei de Cultură din municipiu, un violonist, amplasat în faţa Ulpia Shopping Center şi un soldat, în apropiere de Aqualand. Potrivit reprezentantei primăriei, urmează să mai fie montată o statuie reprezentând o sirenă, în interiorul complexului Aqualand. Fiecare obiect din bronz va avea şi o plăcuţă, pe care va scrie ce reprezintă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului.
Centrul Devei va intra într-un proces de modernizare, în toamna acestui an, a declarat recent primarul municipiului, Mircia Muntean. Acesta a afirmat că în faţa Casei de Cultură va fi construită o fântână arteziană muzicală, asemănătoare cu cea din centrul Craiovei. Chioşcurile din centru vor fi desfiinţate când vor începe lucrările. Centrul municipiului nu a mai suferit o modernizare de peste 25 de ani.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • UN CACAT ....nimic reprezentativ pentru oras...si banuiesc ca au costat o gramada de bani din buzunarul cui?

  • Nu cumva una dintre ele il reprezinta pe micu' Molot cu una din martoagele proprietate personala?

  • ....Sau,mai concret,una din martoagele sale politice: Oancea,Balint, Surgent,etc.?

  • Poate ne spui si noua dom' primar ce legatura are cawboy -ul cu Deva. Dar cine stie ce mai scoate din vasta sa cultura Dinu Paturica al nostru alias agramatul nostru primar.

  • omul cu calu' e mircia . asteapta anul 2012 sa incalece si sa plece cu PDL cu tot . sa plece invartindu-se . Zvonul e ca statuile sunt din China . dar cat so fi platit pe ele ???? probabil miliarde . hai pa mircia . paste fericit tu si ai tai.

  • ma invidiosilor mircia a creat cel mai mare act de cultura de cind exista deva ,dar trebuie sa ai putina pregatire in domeniu ca sa poti intelege,adevarul e ca nu-l meritam pe acest brav primar

  • Bravo Deva! Frumos efort. Orasele unde nu sunt lucrari de arta in spatiul public sunt plicticoase si ramase in urma vremurilor ca naiba! Nici n-are turistul unde sa faca o poza care sa-i aminteasca de oras dupa 10-20 de ani. Langa o cladire e ca si langa o alta cladire identica din alt oras...Langa ceva bust de scriitor/domnitor necunoscut pt turistul care n-a invatat poezele romanesti la scoala, e iarasi neinteresant...Macar Deva are o individualitate printre alte orase - bravo voua! Ar fi cazul sa ia si altii exemplu!

  • vine turistul - pac! o poza linga cowboy - pac! inca una langa lautarul vienez - mere acasa, sa hodine jumate de an - deschide albumul foto - şi arata la pretini calatoria lui in jurul lumii, de la newyork la viena. ieftin, domle! bravo mircia!

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

4 ore ago