Categories: Comunitate

Răchitova a trecut la lucrări de anvergură

Magdalena Şerban

Un proiect european în valoare de circa 2,5 milioane de euro este, cu siguranţă, bucuria actuală a administaţiei locale din Răchitova. Implementarea programului investiţional se află în proces de derulare, în trei sate din cele patru care au fost cuprinse în planul de modernizare, introducându-se deja reţelele de apă şi şi canalizare.

„Am reuşit să introducem reţelele de apă şi canal în trei sate, mai precis în Boiţa, Ciula Mare şi Vălioara. În Ciula Mică urmează să finalizăm lucrările în cel mult o lună. Oricum, reţelele vor fi funcţionale doar de la anul, potrivit proiectului, deoarece mai trebuie să ne ocupăm de staţia de pompe şi de cea de epurare. Prin Masterplanul judeţului Hunedoara, vrem să introducem apa şi canalul şi în satul de centru. Deja am semnat contractul pentru reţeaua de apă şi sperăm ca în 2015 sau cel târziu în 2016, să dăm drumul la lucrări. Cât priveşte Răchitova, în urma unei şedinte a Consiliului Local, aleşii oamenilor au considerat că aici sunt prioritare căminul cultural şi Centrul After-School, la vremea respectivă nefiind probleme cu apa, care în acest sat se obţinea prin cădere. Între timp, am luat în calcul că totuşi, ar fi bine să cuprindem într-un proiect de alimentare cu apă şi Răchitova, măcar preventiv, pentru că nu se ştie ce vremuri vin şi poate, din cauza secetei, riscăm să avem necazuri în viitor”, a spus Eugen Dorel Băiconi (foto) primarul comunei Răchitova. De precizat că proiectul care urmăreşte introducerea reţelei de apă şi canalizare în satele Ciula Mare, Ciula Mică, Boiţa şi Vălioara este unul integrat, mai vizând şi reabilitarea căminelor culturale din Răchitova şi Ciula Mică, precum şi construirea unui centru de tip After-School. Programul înseamnă zero cofinanţări de la bugetul local, întreaga sumă câştigată (2,5 milioane de euro) fiind una nerambursabilă.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Ba tampitilor,in satele din Tara Hategului faceti azile baaa, nu after school ca nu are nimeni nevoie de ele. Astea se fac atunci cand aveti copii multi, pai satele in 20 de ani DISPAR. Sunteti orbi ? Sau va faceti lucrari doar de dragul spagilor ???

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

11 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

11 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

11 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

11 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

11 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

11 ore ago