Centrul de Informare Turistică aduce vizitatori la Râu de Mori

04-mang-niculita-2Magdalena Şerban

Primarul comunei Râu de Mori, Niculiţă Mang (foto), spune despre Centrul de Informare Turistică din comună că îşi face treaba cu vârf şi îndesat. Acesta a fost dat în folosinţă la finele anului 2012, iar în 2013 i-au trecut pragul peste 400 de vizitatori.

„Am avut vizitatori din Coreea, Noua Zeelandă, Franţa, Anglia, Germania, iar de curând, ne-au vizitat profesori constituiţi într-o asociaţie mondială a geografilor. Dacă anul precedent am înregistrat 400 de vizitatori, în anul curent, până în acest moment sunt sigur că am depăşit cu mult, aceste cifre. De asemenea, vin mulţi copii în excursii şi trec pe la Centru, pentru pliante şi broşuri de informare. Ne bucurăm că avem o astfel de posibilitate de promovare a zonei, mai ales că a fost făcut din bani europeni nerambursabili”, a spus primarul din Râu de Mori.
Tot legat de promovare, deşi denumirea comunei este Râu de Mori, aici nu mai funcţionează nici o moară pe apă. Aşa că primarului i-a venit o idee: să poarte tratative cu cele trei familii care mai deţin câte o moară veche şi să cumpere una pentru a o pune în funcţiune. „Din cât ştiu, cele trei mori nu mai funcţionează de ceva vreme, aşa că avem intenţia să achiziţionăm una, să o reparăm fără să-i stricăm aspectul vechi şi să o punem în funcţiune, pentru atragerea turiştilor.  Poate găsim înţelegere, mai ales că nimeni nu mai prea vine la mori pe apă. Mai există două la Ohaba Sibişel şi una la Râu de Mori. Una dintre cele de la Ohaba a mers până nu demult. De zece ani de când sunt primar, am prins-o în funcţiune de câteva ori. De filmat şi fotografiat, au tot venit tot soiul de reporteri, dar nu ştiu să se fi solicitat vreuna pentru cumpărare, la cât de mediatizate au fost. Se zvonea că pe cea de la Sibişel o vroiau cei de la Muzeul ţării Crişurilor”, mai arată primarul Mang. Acesta susţine că în prezent, lumea din comună s-a modernizat, îndreptându-şi interesul către morile electrice, care pe lângă faptul că macină mai repede, sunt şi uşor de folosit.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.