Puzderie de şoferi băuţi ori fără carnet de conducere

Cei mai mulţi dintre cei prinşi că au în­călcat grav legislaţia rutieră, respectiv au urcat băuţi la volan, aveau carnet de con­ducere şi ştiau ce pericol reprezintă în trafic.
Astfel, un şofer de 31 de ani, din Pe­tro­şani, a fost prins pe principalul bulevard din Petroşani, o arteră aglomerată aproape tot timpul. Acesta a fost testat cu aparatul etilo­test, care a indicat o valoare de 0,80 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Un alt şofer, tot de 31 de ani, băuse încă de la primele ore ale di­mineţii. A fost prins de poliţiştii din Geoa­giu, iar după testare a reieşit că avea 0,65 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Nici poliţiştii din Ţara Haţegului n-au avut linişte. Aceştia au oprit în trafic un autoturism care deplasa pe DJ 686 B, din direcţia Reea – Păclişa, iar la volan era un bărbat 50 de ani, din co­muna Toteşti, care avea 0,64 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Toţi sunt cercetaţi pen­tru conducere sub influenţa alcoolului, la fel ca şi un alt şofer de 58 de ani, din comuna Blăjeni, care conducea un autoturism pe un drum comunal după ce băuse bine. Ex­pli­caţii trebuie să dea şi un adolescent prins de poliţiştii din Pui conducând un tractor pe D.C. 73, în localitatea Râul Alb, fără a avea permis de conducere. Tot fără carnet a cir­culat cu un moped prin Vulcan şi un alt tânăr de 26 de ani, dar lui i se mai adaugă o in­frac­ţiune dat fiind faptul că motorul nu era înregistrat.
Poliţiştii l-au urmărit în trafic şi l-au blocat, încătuşat şi dus la Poliţia Haţeg pentru cer­cetări. Este vorba de un tânăr din comuna Băuţar, judeţul Caraş Severin, căruia poli­ţiştii i-au făcut semn să oprească pentru con­trol. Individul nu a respectat semnalul şi a gonit spre ieşirea din Haţeg, dar echipajul de poliţe a plecat în urmărirea lui şi l-a oprit pe un teren viran.
„În urma interogării bazei de date, poliţiştii au stabilit că cel aflat la volan, un bărbat de 35 de ani, din comuna Băuţar, judeţul Ca­raş-Severin, nu posedă permis de con­ducere. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilo­test, care a indicat o valoare de 1,03 mg/l, alcool pur în aerul expirat”, a informat IPJ Hunedoara.
Poliţiştii rutieri au mai prins un teribilist de 24 de ani, din municipiul Deva, care con­du­cea un autoturism pe Aleea Moţilor, din lo­ca­litate fără a avea drept. După verificarea în ba­zale de date ale Poliţiei Române, po­liţiştii au constatat faptul că tânărul fi­gu­rează cu drep­tul de a conduce autovehicule pe dru­murile publice „cu restricţii” (reţinut). Oamenii legii au stabilit că autovehiculul în cauză nu este înmatriculat şi are montate plăcuţe cu numere de înmatriculare false. (M. Gânju)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.