Prins că a fugit din subteran, un miner şi-a bătut şeful

Individul era angajat la EM Livezeni şi a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă, ameninţare şi loviri. Magistraţii l-au condamnat la o pedeapsă prea blândă în comparaţie cu faptele comise au considerat procurorii.
Anchetatorii au stabilit că bărbatul şi-a lovit şi ameninţat cu moartea condu­că­torul formaţiei de lucru, pentru a-l determina să nu raporteze că a fugit de la locul de muncă din subteran. ”Inculpatul, mun­citor necalificat în cadrul EM Live­zeni, s-a prezentat la serviciu, în schim­bul III, iar în timpul programului de lucru, în exercitarea atribuţiilor care îi reveneau în calitate de conducător formaţie de lucru (CFL), inginerul a verificat prezenţa la post a inculpatului, ocazie cu care a constat că acesta nu se află la locul de muncă. Faţă de lipsa inculpatului de la locul de muncă, persoana vătămată a efec­tuat verificări şi a constatat că in­culpatul a ieşit la suprafaţă”, se arată în sesizare.
După terminarea schimbului III, în jurul orei 0.30 – 0.40, în timp ce ”cefelistul” era în vestiarul unităţii, minerul agresor a aflat că va fi raportat pentru chiul şi şi-a lovit superiorul cu pumnul în zona feţei. Ceilalţi mineri aflaţi de faţă au intervenit, iar individul a fugit, dar nu înainte de al ameninţa că îl omoară şi va plăti pensie alimentară copiilor lui. Adrian I. a negat tot timpul că şi-a lovit superiorul, sus­ţinând că doar l-a înjurat şi împins. Judecătorii l-au condamnat la amendă penală de 3300 lei corespunzând unui număr de 220 zile-amendă. Procurorii au făcut apel la sentinţă, însă Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut soluţia magis­tra­ţilor Judecătoriei Petroşani. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.