PSD dă replică atacului liberal. Laurenţiu Nistor: „Nu mai putem sta cu mâinile în sân!”

Volodia Macovei

Ieri, la Deva, liderul organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD, deputatul Laurenţiu Nistor (foto), a ţinut să dea câteva replici la atacul liberal iniţiat, zilele trecute, de liderul liberal Mircea Moloţ. Nistor a spus că PSD „nu mai poate sta cu mâinile în sân”.
Politica nu se face în forţă
După cum deja se ştie, la sfârşitul săptămânii trecute, liderul liberalilor hunedoreni declara, belicos, la adresa social-democraţilor: „Dacă PSD se va atinge de un om de-al nostru din instituţiile deconcentrate, n-o să-i aplaud. (…) Dacă vor fi daţi afară ai noştri, vom face la fel”. Declaraţia liderului liberal a fost făcută, ciudat, înainte de prognozatele consultări între conducerile organizaţiilor hunedorene PSD şi PNL, privind eventuala colaborare în continuare pe plan local.
Replica social-democrată a fost lansată ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de preşedintele PSD, deputatul Laurenţiu Nistor. Acesta consideră că atacurile liberale sunt nejustificate şi la fel de pripite ca şi ieşirea din USL. Nistor consideră că utilizarea principiilor de forţă, în locul dialogului, nu reprezintă o atitudine politică normală şi folositoare. „Politica, chiar la nivel judeţean, nu poate fi făcută prin forţă, ci prin colaborare, nu se face pentru o persoană anume, ci pentru cei care ne-au dat votul pentru a câştiga alegerile”, a declarat liderul PSD.
Propagandă pe la spatele lui Moloţ
Laurenţiu Nistor a mai spus că nu înţelege raţiunile agresivităţii liderului liberal, în condiţiile în care acesta ar avea probleme mult mai aspre în propria curte. „Domnul preşedinte Mircea Moloţ are mai multe probleme în interiorul propriei organizaţii, decât cu PSD. Am constatat, deja, că anumiţi colegi ai dumnealui merg şi îşi fac deja propagandă prin Valea Jiului, îşi prezintă acolo realizările într-un an de mandat: nu ştiu de ce, pentru cine le prezintă, în ce scop. (…) Nu mi se pare corect ce fac unii colegi de la PNL, când merg în teritoriu. La Lupeni, de exemplu, într-o şedinţă PNL, s-a afirmat răspicat că trebuie terminat cu clica pesedistă din Valea Jiului. I-aş întreba (pe liberali, n.r.) cine i-a sprijinit oare să câştige preşedinţia Consiliului Judeţean, dacă nu PSD? De unde au luat cele mai multe voturi la preşedinţia CJ, dacă nu din localităţile unde pesediştii au avut primari şi organizaţii puternice?
Liderul PSD a mai comentat referitor la faptul că unii dintre colegii lui Moloţ merg şi îşi fac campanie electorală, arată „că au un gând, ca, într-un viitor apropiat, să devină şefi ai judeţului”. „Noi nu ne-am gândit niciodată la aşa ceva şi nu aşteptăm anumite zile, aşa cum aşteaptă alţii. Noi îi dorim lui Mircea Moloţ să-şi ducă mandatul până la sfârşit. După aceea, vom stabili şi noi dacă vom emite pretenţii pentru şefia Consiliului Judeţean”, a mai declarat Nistor.
PSD pierde opt, PNL 80
Legat de ameninţările privind schimbarea pesediştilor aflaţi în structura CJ Hunedoara, la paritate cu eventuala schimbare a unor liberali şefi din instituţiile deconcentrate, Laurenţiu Nistor a declarat că, deşi, până în acest moment, PSD nu şi-a pus această problemă, nici nu vor sta cu mâinile în sân atunci când sunt atacaţi în acest fel. El a mai spus că de pierdut, din această bătălie, vor pierde liberalii. „Eu sunt de acord, hai să facem schimbări unu la unu, dar mergem aşa până pe la vreo şase locuri: ce mai schimbă ei? În acest moment, PNL are cel puţin 40 de locuri în instituţiile deconcentrate, să nu mai vorbesc de ingineri şefi, şefi de sectoare, directori tehnici, directori adjuncţi, că se adună vreo 80 de locuri, în vreme ce PSD are în subordinea Consiliului Judeţean nici mai mult, nici mai puţin de opt locuri. Noi nu ne dorim să schimbăm, acolo unde sunt oameni capabili, dar acolo unde nu sunt oameni capabili sau sunt oameni care încearcă să pună piedici activităţii, nu vom sta cu mâinile în sân şi vor fi înlocuiţi. Schimbările vor fi doar pe motive profesionale. Totuşi, eu sper să refacem alianţa la nivel judeţean. Dacă nu vor, le vom răspunde cu aceeaşi monedă: oricum, nu mai putem sta cu mâinile în sân, să lăsăm să fim ameninţaţi că ni se dau oameni afară şi noi să nu facem nici o mişcare, să tremurăm de frică…”, a concluzionat liderul PSD.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Guzganii rosii sar sa muste mana stapanului care le-a hranit smenurile si blaturile la primariile din judet conduse de Pe.Se.Dei.
    Halal!

  • Nistore, las-o nene că ești omul lui moloț. Toată lumea vede că informatorul conduce județul, inclusiv pe voi psd-iștii! Nu mișcă nimeni în fața jupânului. Toate numirile din instituții publice trebuie să aibă ok-ul lui. L-ați ajutat să ajungă președinte C.J. și încă vă gudurați pe lângă el. Acum lăsați-o că sunteți varză!

  • Doamne fereste ! Cum conduce judetul un jeg ca el ? Un nemurici lipsit de scrupule care isi vinde familia, cei doi copii, un baiat si o fata, din diverse relatii sexuale. Viata publica hunedoreana, dupa anul 1989, nu cunoaste un om, adică Mircea Moloț, mai lipsit de caracter, un nemernic de asemenea talie.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

9 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

9 ore ago